Osnovni recept za roladu

Recept za roladu
 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  

Imam neku ideju da jednom napravim kuharicu sa svim ovim receptima koji su vječni i koji trebaju svima, koji se dijele i koji nikad ne izlaze iz mode, možda već krenem tražiti izdavača, jer meni prvoj bi baš jedna takva tiskana kuharica trebala.

Ova rolada je upravo jedan od takvih recepata, vječna je, možete ju mazati s čim god želite, ako vam se neradi neka krema tu je uvijek domaća marmelada ili neki džem s komadima voća.

Ovo je recept koji vraća u neke druge dane, mirisan je i savršeno mekan, baš je za čuvanje i za stvaranje uspomena.

U slast!

Osnovni recept za roladu
Recept za roladu koji traje vječno. Ovo je onaj osnovni recept koji možete nadograđivati raznim kremama po želji, danas vam ju donosim u kčlasičnpoj verziji s pekmezom od šljiva.
Sastojci:
Sastojci za roladu
Priprema:
PRIPREMA ROLADE
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje. (vidi pod napomena)
  3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke sa šećerima miksajte dok ne pobijele, zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo, kratko izmiksajte, pa im dodajte vodu i ulje, opet izmiksajte. Bjelanjke posebno izmiksajte u čvrsti snijeg, pa ih špatulom laganim kružnim pokretima umiješajte u smjesu žumanjaka.
  4. Smjesu izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite u pećnicu da se peče oko 12 minuta, najbolje da nakon 12 minute provjerite s čačkalicom, ako izađe suha gotovo je. Ako nije, ostavite još minutu-dvije u pećnici.
  5. Roladu skupa s papirom zamotajte, pa ostavite da se prohladi i preuzme taj oblik.
  6. Prohlađenu roladu odvojite od masnog papira, premažite ju kremom ili džemom po želji, ponovno zarolajte i poslužite.
Napomena:

Napomena:
Pazite da ne premiksate smjesu kada ćete umiješavati bjelanjke, jer će vam jedino tako biskvit ispasti mekan, a ne gumen.
Masni papir prije pečenja možete dodatno namastiti, odnosno premazati maslacem ili margarinom kako biste kasnije lakše odvojili roladu od papira.

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. Rolada s puslicama i malinama