Danas vam donosim ideju za jednostavni ljetni desert za koji ne trebate puno vremena, a radi se o pečenim breskvama.
Sve što vam treba je voće, a uz breskve u tepsiju možete ubaciti i voće poput marelica ili borovnica, a sa sokom od pečenja možete kasnije i preliti desert.
U slast!
- zrele breskve ili nektarine (2 po osobi)
- malo maslaca (pola žličice po svakoj polovici breskve)
-
Pećnicu upalite i zagrijte na 200°C.
-
Manju tepsiju obložite papirom za pečenje.
-
Breskve operite, prepolovite i očistite od koštice. Polovice bresaka stavite u tepsiju s prerezanom stranom prema gore. Premažite ih s malo maslaca i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta.
-
Poslužite tople uz kuglicu sladoleda od vanilije, med i nasjeckane orahe ili pistacije. Odlične su i u kombinaciji s grčkim jogurtom i medom, cimetom, rum šećerom, smeđim šećerom, a posipati ih zapravo možete s bilo kojim orašastim plodovima, kao i granolom. Ja sam danas koristila onu s kokosom od dmBio.
U suradnji s Dm Hrvatska