Polpete od dimljene ribe

Polpete od dimljene ribe Cromaris

Uvijek su mi se sviđali recepti s kojima mogu počistiti frižider i kada sve namirnice mogu lagano ukomponirati u zavodljive zalogaje. Polpete su takav tip jela i današnji recept je upravo takav, praktičan, brz i u njega možete ubaciti svašta.

Polpete ili popečci od dimljene ribe su jedan ‘save food’ recept jer iskorištavaju ostatak pire krumpira ukoliko vam ostane, ukoliko ne, lako je samo skuhati par krumpira u lončiću.

Crveni luk možete zamijeniti mladim lukom kada je u sezoni. Možete dodati svježe lišće peršina ili neki drugi začin.

Polpete možete poslužiti na tostiranom kruhu kao finger food, ali i u mini burgeru s raznim šarenim slojevima salate, ljubičastog kupusa, naribane mrkve, ljubičastog luka i kakvog dressinga. Možete li si zamisliti tu kombinaciju?

Ja trenutno nosim aparatić za zube pa o ovakvim burgerima samo sanjam, ali to nije razlog da ove polpete od dimljene ribe (ja sam koristila Cromarisov dimljeni brancin) vi ne isprobate u takvoj ili sličnoj kombinaciji.

Dobar tek!

Polpete od dimljene ribe
Sastojci:
 • 250 g pire krumpira ili skuhanog krumpira
 • 100 g dimljene ribe (Cromaris dimljeni brancin)
 • 1 manji ili pola većeg crvenog luka (može i 1 mladi luk)
 • malo limunove korice
 • 1 jaje
Priprema:
 1. Ukoliko imate ostatke pire krumpira iskoristite ga, ukoliko nemate, skuhajte nekoliko krumpira pa ga usitnite ili napravite pire.

 2. Cromaris dimljenu ribu ostavite na sobnoj temperaturi oko 10 minuta zbog punijeg okusa, zatim joj uklonite kožu pa ju nasjeckajte na sitno.

 3. Sve sastojke promiješajte u zdjeli.

 4. Ruke si malo namočite vodom ili uljem i radite polpete, uvaljajte ih u brašno i poslažite ih sa strane na tanjur, tepsiju, dasku ili masni papir koji ste također malo pobrašnili.

 5. Pržite u tavi na masnoći po želji. Svaku stranu oko 3 minute.

 6. Poslužite ih uz salatu, na kruhu, kao finger food ili u slasnom šarenom burgeru.

 

Polpete od dimljene ribe Cromaris

U suradnji s Cromaris

Share this

Pin