Popečci od tikvica

Bliži nam se sezona tikvica, a ja sam svoje prve ulovila na pijacu i odmah se sjetila njih – popečke od tikvica doista obožavam.

Kod nas doma se rade malo drugačije, mama uvijek ubaci i koji krumpir i doda jogurta, ako nemate ovaj možete dodati grčki ili tekući, a može i čvrsti.

Uvijek im dodamo i malo praška za pecivo da se napušu i budu mekani iznutra, a izvana uvijek ostanu onako taman hrskavi.

Danas sam u njima koristila Dukatos za pripremu jela, a kasnije sam ih u isti i močila, meni su takvi sasvim dovoljni, ali vi znate kako ih vole vaši ukućani.

Uživajte u sezoni!

Popečci od tikvica

Ovo je količina od koje ćete nahraniti cijelu obitelj, ako vam treba manje samo prepolovite sastojke, a jaja ostavite 2 komada.

Sastojci:
  • 600 g tikvica
  • 150 g krumpira
  • 300 g Dukatos za pripremu jela
  • 300 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • malo papra
  • češnjaka po želji (nasjeckajte ga ili protisnite)
Priprema:
  1. Tikvice i krumpir naribajte na krupnu rendu.
  2. Dodajte im ostale sastojke i sve skupa promiješajte.

  3. U tavi zagrijte malo više ulja.

  4. Na vrućem ulju pržite svoje popečke nekoliko minuta sa svake strane.
  5. Poslužite po želji.

Share this

Pin

1 Comment

  1. Ivona

    dRAGA sanja,
    hvala na ovom divnom receptu. Popečci su bez greške. brzo, jednostavno i jaako ukusno jelo.
    da li smjesa može ostati dva dana u hladnjaku s obzirom da sadržava krumpir?