Bliži nam se sezona tikvica, a ja sam svoje prve ulovila na pijacu i odmah se sjetila njih – popečke od tikvica doista obožavam.
Kod nas doma se rade malo drugačije, mama uvijek ubaci i koji krumpir i doda jogurta, ako nemate ovaj možete dodati grčki ili tekući, a može i čvrsti.
Uvijek im dodamo i malo praška za pecivo da se napušu i budu mekani iznutra, a izvana uvijek ostanu onako taman hrskavi.
Danas sam u njima koristila Dukatos za pripremu jela, a kasnije sam ih u isti i močila, meni su takvi sasvim dovoljni, ali vi znate kako ih vole vaši ukućani.
Uživajte u sezoni!
Ovo je količina od koje ćete nahraniti cijelu obitelj, ako vam treba manje samo prepolovite sastojke, a jaja ostavite 2 komada.
- 600 g tikvica
- 150 g krumpira
- 300 g Dukatos za pripremu jela
- 300 g glatkog brašna
- 3 jaja
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice soli
- malo papra
- češnjaka po želji (nasjeckajte ga ili protisnite)
-
Tikvice i krumpir naribajte na krupnu rendu.
-
Dodajte im ostale sastojke i sve skupa promiješajte.
-
U tavi zagrijte malo više ulja.
-
Na vrućem ulju pržite svoje popečke nekoliko minuta sa svake strane.
-
Poslužite po želji.
dRAGA sanja,
hvala na ovom divnom receptu. Popečci su bez greške. brzo, jednostavno i jaako ukusno jelo.
da li smjesa može ostati dva dana u hladnjaku s obzirom da sadržava krumpir?