Priprema ribe u škartocu doista nije komplicirana, dapače, jako je jednostavna i upravo se takva kod nas doma najviše jede.
Svježa riba, svježe povrće, začini i ukoliko volite, malo vina.
Ovo je jelo s kojim dobijete i savršeni toć za umakanje nekog domaćeg (ili kupovnog) finog kruha. Što se tiče samih sastojaka u škartoc možete staviti doista bilo što – ono što imate doma, što pronađete u trgovini ili što vam nudi sezona.
U mom današnjem škartocu nalazi se krumpir, batat i par vrsta paprika (zelena, crvena, žuta) kako bih malo zašarenila tanjur. U škartoc možete dodati i svježih ili suhih začina po želji – znači, sve što volite dodajte unutra.
Kada su u sezoni možete ubaciti i tikvice, mladi luk, cherry rajčice pa čak i bundevu.
I znajte, svježa riba, krumpir i češnjak su vječna klasika koja vas isto neće razočarati ni u ovom načinu pripreme.
Dobar tek!
Ja danas ovako probala složiti. Brzo, jednostavno i fino. njam! 🙂
izgleda fantastično 🙂