Razna peciva u obliku zečeva

Ovih tjedana Noa i ja stalno nešto pečemo i kuhamo skupa.

Bilo da idem kuhati običnu tjesteninu on kaže: “Ja bih ti pomogao” ili kada idem praviti doručak pa pita “Jel ima recept za to?”.

Tako da sam ono neki dan došla na ideju da se poigramo s tijestom i oblicima, ovog puta tema su Uskrs i zečevi pa evo nekih ideja i brzinskih uputa.

  • možete koristiti bilo koje tijesto – ono za mekane kiflice koje odmah oblikujemo ili neke klasične, tijesto za buhtle ili tijesto za pizzu, svejedno je
  • za neke oblike vam je najlakše razvaljati tijesto na deblje pa rezati duže i šire štapiće te ih samo ufrkati u oblik. Premazati jajetom, staviti grožđicu za oko, a sezam ili neke sjemenke za rep
  • za onaj oblik gdje su zečevi okrugli tijesto izrežite modlicama pa im dodajte nos i uši koje isto napravite od tijesta. Sve probajte lijepo spojiti, ali i malo zaljepite jajetom
  • neka i oni rade svoje oblike, dodavaju sastojke, pikaju grožđice, mažu jajetom. Možda i provozaju koji autić kroz brašno. Neće biti savršeno, ali ako ste smireni, bit će vam svima zabavno

Želim vam dobru zabavu!

Share this

Pin

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.