Šalša iz pećnice

Šalša iz pećnice

Krenuli su prvi paradajzi na pijacu i to oni nepravilnih oblika koji te vuku da s njima i kuhaš, a ne da ih samo jedeš na salatu. Barem je meni tako.

Jedva sam dočekala šarenu sezonu.

Šalšu iz pećnice otkrila sam još prošlog ljeta i svidjela mi se toliko da vam ove godine donosim i recept. Meni je ovo jelo savršeno za dane kada nemam vremena stajati uz tavu već sve samo potpram u tepsiju i pečem. Ukoliko napravite više umaka nego što trebate možete ga zamrznuti ili ga spremiti u staklenku ili u posudice pa ga kasnije poslužiti uz tjesteninu ili možda na brusketi uz dodatak svježeg bosiljka.

U svakom slučaju, evo još jedne ideje za ručak jer sezona paradajza tek stiže!

Dobar tek!

Šalša iz pećnice
Sastojci:
  • 5 velikih zrelih rajčica
  • 2 crvena luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • sol i papar po ukusu
  • po želji svježi bosiljak, ružmarin..
  • maslinovo ulje
  • 250 g tjestenine (npr. Paštaria Durum Penete)
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C.

  2. Povrće nasjeckajte na sitnije. Ukoliko želite rajčice možete oguliti, ja ih ne gulim.

  3. Stavite u pećnicu (neka vam povrće bude u većoj tepsiji sve u jednom sloju) da se peče oko 30 minuta. Umak je gotov kada sva voda ispari i umak postane gust.

  4. Na kraju, ukoliko želite umak možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu ili možete kao ja samo povrće izgnječiti vilicom.

  5. U međuvremenu dok se umak peče, skuhajte tjesteninu po uputama s vrećice.

  6. Skuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom.

Napomena:

Količinama se možete igrati pa nečeg dodati manje, nečeg više.

Šalša iz pećnice

U suradnji s Paštaria

Share this

Pin

1 Comment

  1. PUPIQ

    može li se takva šalša zamrznuti?