Slaganje blagdanskog stola uz kuglof s jabukama

Nedjeljno jutro, tjedan prije službenog početka Adventa i dio ukrasa je vani, slažemo stol, uživamo u mirisnom kuglofu i ispijamo topli čaj od šumskog voća.

Volim ovakva jutra, volim snimati ovakve kadrove, pakirati poklone, ukrašavati kolače i dati si vremena da uživam u blagdanima.

Kada su mi iz JYSK-a predložili da složim balgdanski stol sa stvarima iz njihove božićne kolekcije baš sam se obradovala i kroz ove današnje fotografije donosim neke detalje što sam ja odabrala i kako sam ih ukombinirala u naš dom.

S vremenom ću se još igrati, mijenjati, nadopunjavati, ali to je ta čarolija balgdana koja se kod mene krije u zelenoj, crvenoj i prirodnim nijansama.

Želim vam lijepu nedjelju!

Kuglof s jabukama

Sastojci: 3 jaja, 180 g šećera, 1 vanilin šećer, 130 ml ulja, 60 g mljevenih oraha, 1 žličica cimeta, 270 g glatkog brašna, 1 vrećica praška za pecivo, 250 g naribanih jabuka

  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Jaja i šećere pjenasto izmiksajte pa im dodajte ostale sastojke.
  3. Spojenu smjesu izlijte u kalup.
  4. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta.
  5. Nakon što se je kuglof već digao i očvrsnuo te počeo dobivati boju, prekrijte ga papirom za pečenje kako vam gornji dio ne bi izgorio.
  6. Nakon što se je ispekao kratko ga ostavite u kalupu pa ga tek onda izvadite van.
  7. Ukrasite ga šećerom u prahu, šećernom glazurom ili glazurom od čokolade.


Share this

Pin

1 Comment

  1. Dora

    Draga Sanja, ovo izgleda Fantasticno! Ima li opcije da se zamijenE orasi (meni inace najdrazi) s necime da bude nut-free? Napravila bih Ga za kcerkin vrtic Ali Ne smije saDRzavati oRasasTe plodoVe… Unaprijed zaHvaljujem na odgovoru 🙂 lP