Supita s voćem i vrhnjem

Ne znam sjećaju li se neki od vas ovog brzog kolača? Kod nas se zove Supita, a neki ga zovu i Zljevanka. Mene podsjeća na djetinjstvo i mamu koja ga peče kada se neki gosti najave u zadnji tren. Redovito je voljela i još uvijek voli imati doma neki kolač za goste, po tome sam skroz na nju. Ovo je zaista brz i fin kolač sa svim sastojcima koje većinom imate u kuhinji, a možete ga nadograđivati u nedogled. On može biti samo s vrhnjem, a pekmezima i marmeladama, s višnjama i raznim voćem. Po želji.

Sastojci:

  • 0.5 l jogurta ili kefira
  • 3 cijela jaja
  • malo soli
  • šećer
  • 1 vanil šećer
  • meko brašno
  • ulje
  • kiselo vrhnje
  • 2 šake ribizla ili nekog drugog voća

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 200 C i ostavite ju da se grije.
  2. Jaja smiksajte sa 3 žlice šećera, zatim dalje miksajući dodajte jogurt, prstohvat soli te 8 žlica mekog brašna.
  3. Probajte smjesu ako vam nije slatka dodajte još šećera.
  4. Tepsiju ili kalup u kojem ćete peći Supitu dobro nauljite i stavite u pećnicu da se grije 5 minuta.
  5. Zatim ga izvadite i u njega ulijte smjesu za kolač, vratite u pećnicu na još 5 minuta da se dno zapeče.
  6. Operite voće, te 1 kiselo vrhnje pomiješajte sa 2-3 žlice šećera.
  7. Supitu nakon 5 minuta ponovno izvadite van i prelite preko nje kiselo vrhnje sa šećerom, a nakon toga pospite ribizle ili naslažite voće po želji.
  8. Vratite u pećnicu da se peče još oko 20-30 minuta do zlatno-smeđe boje.

U slast!

Sanja

Share this

Pin

5 komentara

  1. YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY CHRISTIAN BLOG

  2. Maja

    Upravo napravila!!Predobro izgleda i okus je odlican ??

  3. Stela

    Ovo je moja Mama pravila davno davno…. mislila sam da niko ne zna za supitu, jer nikad je nisam vidjela niti jela kod nekog drugog.
    U mamino sjecanje napravit cU je ovaj vikend. HVala ti stO si mi ovim receptom stavila osmjeh na lice 🙂

Trackbacks for this post

  1. Blinds
  2. tree removal