Supita s voćem i vrhnjem

Ne znam sjećaju li se neki od vas ovog brzog kolača? Kod nas se zove Supita, a neki ga zovu i Zljevanka. Mene podsjeća na djetinjstvo i mamu koja ga peče kada se neki gosti najave u zadnji tren. Redovito je voljela i još uvijek voli imati doma neki kolač za goste, po tome sam skroz na nju. Ovo je zaista brz i fin kolač sa svim sastojcima koje većinom imate u kuhinji, a možete ga nadograđivati u nedogled. On može biti samo s vrhnjem, a pekmezima i marmeladama, s višnjama i raznim voćem. Po želji.

Sastojci:

  • 0.5 l jogurta ili kefira
  • 3 cijela jaja
  • malo soli
  • šećer
  • 1 vanil šećer
  • meko brašno
  • ulje
  • kiselo vrhnje
  • 2 šake ribizla ili nekog drugog voća

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 200 C i ostavite ju da se grije.
  2. Jaja smiksajte sa 3 žlice šećera, zatim dalje miksajući dodajte jogurt, prstohvat soli te 8 žlica mekog brašna.
  3. Probajte smjesu ako vam nije slatka dodajte još šećera.
  4. Tepsiju ili kalup u kojem ćete peći Supitu dobro nauljite i stavite u pećnicu da se grije 5 minuta.
  5. Zatim ga izvadite i u njega ulijte smjesu za kolač, vratite u pećnicu na još 5 minuta da se dno zapeče.
  6. Operite voće, te 1 kiselo vrhnje pomiješajte sa 2-3 žlice šećera.
  7. Supitu nakon 5 minuta ponovno izvadite van i prelite preko nje kiselo vrhnje sa šećerom, a nakon toga pospite ribizle ili naslažite voće po želji.
  8. Vratite u pećnicu da se peče još oko 20-30 minuta do zlatno-smeđe boje.

U slast!

Sanja

Share this

Pin

5 komentara

  1. YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY CHRISTIAN BLOG

  2. Maja

    Upravo napravila!!Predobro izgleda i okus je odlican 😊😊

  3. Stela

    Ovo je moja Mama pravila davno davno…. mislila sam da niko ne zna za supitu, jer nikad je nisam vidjela niti jela kod nekog drugog.
    U mamino sjecanje napravit cU je ovaj vikend. HVala ti stO si mi ovim receptom stavila osmjeh na lice 🙂

Trackbacks for this post

  1. Blinds
  2. tree removal

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.