Tijesto za pizzu


Kada ne pravim ono brzo tijesto za pizzu s praškom za pecivo, onda pravim ovo.

A neki dan sam pravila pizzu s novim brašnom za pizzu od Čakovečki mlinovi koje mi je došlo na isprobavanje i stvarno je zakon! Inače miješam glatko i oštro, a sada sam stavila samo ovo brašno i dobila sam mekano tijesto, hrskavu koricu i finu pizzu. Imaju i brašno za burek za one koji vole razvlačiti i igrati se i takvim tijestima .

Pa evo mog recepta za probu za dvije srednje pizze.

Dobar tek!

Tijesto za pizzu
Sastojci:
  • 500 g brašna za pizzu
  • 1 žlica šećera
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml vode
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žličica soli
Priprema:
  1. Od svih sastojaka zamijesite glatko, mekše tijesto.
  2. Pokrijte ga i ostavite ga na toplom da se diže otprilike sat vremena. Ja ga dižem u nauljenoj posudi.
  3. Uzdignuto tijesto malo premijesite.
  4. Tijesto prepolovite po pola.
  5. Tepsije po želji obložite masnim papirom za pečenje. Po masnom papiru poprskajte maslinovog ulja, ruke također nauljite pa njima razvaljajte tijesto po tepsijama.
  6. Pećnicu zagrijte na 220C.
  7. Tijesto možete nadjenuti odmah ili ga možete ostaviti da se još malo digne (kojih 15ak minuta dok se pećnica ne zagrije) pa ga nadjenuti onda, bit će još bolje.
  8. Ja sam ovog puta slagala redom passatu, origano, malo soli i papra, domaću kobasicu, zelenu papriku, ljubičasti luk, kukuruz, šampinjone, masline i tvrdi naribani sir.
  9. Svaku pizzu pecite otprilike 20 minuta, zavisno od pećnice.

Share this

Pin

1 Comment

  1. Aneta

    E bas cu probati ovaj recept za tijesto za pizzu! Cini mi se super!

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.