Ovo je najbolji tiramisu na svijetu.
Inače nisam ljubitelj ovog kolača, rijetko koji mi se svidio, ali ovaj je fantastičan. Bili smo u gostima kod prijateljice, poslužila nam ga je i ja sam se tog trena zaljubila, tražila sam recept, a od tada sam ga napravila nekoliko puta, svidio se i mojim gostima.
Sir se jako fino osjeti, uživat ćete.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 500 g svježeg sira
- 2 vanil šećera
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
- 400 g piškota
- 500 ml skuhane turske kave
- rum
- BAM kakao
-
Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se ohlade.
-
Kada se ohlade u njih umiješajte svježi sir i vanil šećer. Izmiksajte da se spoji.
-
Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
-
Skuhajte tursku kavu, u skuhanu kavu umiješajte ruma po želji.
-
Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
-
Na piškote premažite sloj kreme, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu. Na kraju ukrasite s kakaom.
Ja ovdje koristim svježi sir, jer mi je tako najfiniji, vi možete koristiti mascarpone ili staviti pola svježi pola mascarpone
Probala prvi put da napravim tiramisu u životu jer mi se recept učinio vrlo detaljan i izvodljiv i muž reče da nikad nije probao bolji (čak i u poređenju sa onima iz slastičarni). Extra.
PS i novi dizajn stranice je fantazija 🙂
Joj kako mi je drago 🙂 Odlično, odlično 🙂 Hvala za dizajn, nadam se da će nam svima biti ljepse ovdje 🙂
isprobano. Savrseno!! 😀
Umjesto vrhnja za slag stavila sam slag kremu (nekako je manje masna) i umjesto obicnog tamni muscovado secer.
Hvala za recept! Sad idemo gustat cijeli vikend 😉
Draga Sanja,
Koliko čaša deserta ispadne od ovog recepta tj. dali su ove količine dovoljne i za tepsiju ako ne želim poslužiti u čaši?
Hvala na odogovoru 🙂
Da da, ovo je dovoljno za tepsiju, ali sam ja poslužila u čaše, e sad to zavisi u koliko velike čaše ćeš slagati pa zapravo ne mogu točno odgovoriti ali ispadne sigurno 10-ak većih 🙂
Puno hvala na brzom odgovoru 🙂
Pozdrav,
Koji svjezi sir je najbolje koristiti za kremu?
Napravljen danas. Ja npr nisam u case nego na tacnu sam slagala, ispalo je kao mala tortica
Stavljala sam mascarpone sir umjesto obicnog
I umakala sam u tursku kafu ali mislim da bi bilo ljepse mozda umakati u nes. Nekako se mnogo osjeti kafa.
Sve u svemu ODLICAN, brz i ISPLATIV!
Pozdrav!
Mogu li iskoristiti šlag iz vrećice za ovo?
Možete, oni su jedino obično nešto vodeniji pa bi krema mogla biti malo mekša, ali u ovo vrijeme ćemo se snaći pa iskoristite što imate 🙂
Pozdrav, koji svježi sir ste koristili?
Pozdrav,
možete koji god, najčešće onaj iz Lidla, ili zbregov ili od Zdenke 🙂