Tiramisu

tiramisu

Ovo je najbolji tiramisu na svijetu.

Inače nisam ljubitelj ovog kolača, rijetko koji  mi se svidio, ali ovaj je fantastičan. Bili smo u gostima kod prijateljice, poslužila nam ga je i ja sam se tog trena zaljubila, tražila sam recept, a od tada sam ga napravila nekoliko puta, svidio se i mojim gostima.

Sir se jako fino osjeti, uživat ćete.

Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

Tiramisu
Prep Time
40 mins
 
Jednostavan tiramisu rađen sa svježim sirom, tko ovo ne priznaje kao tiramisu, slobodno ga može zamijeniti mascarpone sirom ili drugim sirom po želji.
Sastojci:
Priprema:
  1. Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Ostavite da se ohlade.
  2. Kada se ohlade u njih umiješajte svježi sir i vanil šećer. Izmiksajte da se spoji.
  3. Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira.
  4. Skuhajte tursku kavu, u skuhanu kavu umiješajte ruma po želji.
  5. Piškote močite u skuhanu kavu i slažite u tepsiju ili u čaše kao ja.
  6. Na piškote premažite sloj kreme, pa ponovno poslažite piškote, pa kremu. Na kraju ukrasite s kakaom.
Napomena:

Ja ovdje koristim svježi sir, jer mi je tako najfiniji, vi možete koristiti mascarpone ili staviti pola svježi pola mascarpone

 

Share this

Pin

12 komentara

  1. Eni

    Probala prvi put da napravim tiramisu u životu jer mi se recept učinio vrlo detaljan i izvodljiv i muž reče da nikad nije probao bolji (čak i u poređenju sa onima iz slastičarni). Extra.
    PS i novi dizajn stranice je fantazija 🙂

  2. Sanja Štrbac

    Joj kako mi je drago 🙂 Odlično, odlično 🙂 Hvala za dizajn, nadam se da će nam svima biti ljepse ovdje 🙂

  3. zirafa

    isprobano. Savrseno!! 😀
    Umjesto vrhnja za slag stavila sam slag kremu (nekako je manje masna) i umjesto obicnog tamni muscovado secer.
    Hvala za recept! Sad idemo gustat cijeli vikend 😉

  4. Marija

    Draga Sanja,
    Koliko čaša deserta ispadne od ovog recepta tj. dali su ove količine dovoljne i za tepsiju ako ne želim poslužiti u čaši?
    Hvala na odogovoru 🙂

  5. Da da, ovo je dovoljno za tepsiju, ali sam ja poslužila u čaše, e sad to zavisi u koliko velike čaše ćeš slagati pa zapravo ne mogu točno odgovoriti ali ispadne sigurno 10-ak većih 🙂

  6. Marija

    Puno hvala na brzom odgovoru 🙂

  7. Sanja

    Pozdrav,
    Koji svjezi sir je najbolje koristiti za kremu?

  8. Ceca pereca

    Napravljen danas. Ja npr nisam u case nego na tacnu sam slagala, ispalo je kao mala tortica
    Stavljala sam mascarpone sir umjesto obicnog
    I umakala sam u tursku kafu ali mislim da bi bilo ljepse mozda umakati u nes. Nekako se mnogo osjeti kafa.
    Sve u svemu ODLICAN, brz i ISPLATIV!

  9. Ivana

    Pozdrav!

    Mogu li iskoristiti šlag iz vrećice za ovo?

  10. Možete, oni su jedino obično nešto vodeniji pa bi krema mogla biti malo mekša, ali u ovo vrijeme ćemo se snaći pa iskoristite što imate 🙂

  11. BARBARA

    Pozdrav, koji svježi sir ste koristili?

  12. Pozdrav,
    možete koji god, najčešće onaj iz Lidla, ili zbregov ili od Zdenke 🙂