Kod nas doma je tjestenina često na meniju i većinom se uvijek vrte isti umaci, onaj s paradajzom, s gljivama, s tunom, kao i ovaj s tartufatom. Obožavamo tartufatu, crna ili bijela, svejedno je. Okus tartufa mi ovdje najbolje odgovara.
Tartufatu možete koristiti kao gotov umak koji ćete promiješati s tjesteninom, što smo mi prikazali u videu i dobit ćete brzi ručak od 2 sastojka, no meni ipak draži je onaj gdje dodam malo maslaca i vrhnja i taj recept vam donosim u nastavku. Jednako je brz, samo je malo kremastiji.
Mislim da ove ne trebam puno duljiti, sve sam rekla ovdje i sve smo prenijeli u videu.
Uživajte i dobar tek!
Jednostavno, a ukusno jelo za koje je potrebno tek nekoliko sastojaka.
- 500 g tjestenine po izboru
- 100 g maslaca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 80 g Zigante tartufate (crna ili bijela)
- sol, papar i začini po želji
- maslinovo ulje (obično ili s okusom tartufa)
-
Zakuhajte vodu sa soli u loncu - ubacite tjesteninu i kuhajte ju dok ne omekani.
-
Na tavi rastopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje, ostavite da malo proključa.
-
U tavu umiješajte bijelu tartufatu i sve dobro začinite po ukusu - posolite i poparite te ukoliko želite dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom tartufa.
-
Maknite s vatre i u umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.
-
Poslužite toplo uz malo naribanog grana padana ili parmezana.
-
Jednostavniji način je i taj da skuhate 250 g tjestenine i pomiješajte s tartufatom (predlažem ono veće pakiranje).
U suradnji sa Zigante Tartufi
Verry nice food.I love it?