Danas vam donosim jednu ideju za brzi ručak sa šenonom.
Šenon sam slučajno otkrila na pijacu na štandu od susjede. Privukao me njegov neobični geometrijski oblik i rekoh idemo ga probati. Još uvijek ga ima, okusom je između brokule i cvjetače i u ovoj kombinaciji se savršeno slaže.
Inače se dosta koristi za juhe, ali evo ga danas u jednom umaku, nama se jako jako sviđa, a nadam se da će i vama!
Dobar tek!
Tjestenina sa šenonom
Sastojci:
- oko 800 g šenona
- 350 g tjestenine
- oko 6 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 manja crvena ljuta feferona ili čili paprika
- 10- ak fileta inćuna iz ulja
- naribana korica 1 limuna
- oko 2 dl vrhnja za kuhanje
- 60 g naribanog sira pecorina
Priprema:
-
Šenon nasjeckajte na manje komade, operite ga pa ga skuhajte dok ne omekša.
-
Stavite kuhati i tjesteninu po želji prateći upute na pakiranju. Nakon što se skuhala sačuvajte si malo te vode od kuhanja.
-
U većoj tavi na ulju popržite nasjeckani češnjak i ljutu feferonu, kada sve omekša dodajte nasjeckane inćune, limunovu koricu i jednu šeflju vode od kuhanja tjestenine.
-
Dodajte šenon pa ga zgnječite vilicom ili drobilicopm za pire krumpir.
-
Dodajte i malo vrhnja za kuhanje, oko 2 dl ili po želji.
-
Neka se još malo krčka pa na kraju začinite soli i paprom te dodajte ocijeđenu tjesteninu.
-
Na kraju umiješajte i oko 60 g pecorina ili grana padana.