Tjestenina sa šenonom

Danas vam donosim jednu ideju za brzi ručak sa šenonom.

Šenon sam slučajno otkrila na pijacu na štandu od susjede. Privukao me njegov neobični geometrijski oblik i rekoh idemo ga probati. Još uvijek ga ima, okusom je između brokule i cvjetače i u ovoj kombinaciji se savršeno slaže.

Inače se dosta koristi za juhe, ali evo ga danas u jednom umaku, nama se jako jako sviđa, a nadam se da će i vama!

Dobar tek!

Tjestenina sa šenonom
Sastojci:
  • oko 800 g šenona
  • 350 g tjestenine
  • oko 6 žlica maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 manja crvena ljuta feferona ili čili paprika
  • 10- ak fileta inćuna iz ulja
  • naribana korica 1 limuna
  • oko 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 60 g naribanog sira pecorina
Priprema:
  1. Šenon nasjeckajte na manje komade, operite ga pa ga skuhajte dok ne omekša.
  2. Stavite kuhati i tjesteninu po želji prateći upute na pakiranju. Nakon što se skuhala sačuvajte si malo te vode od kuhanja.
  3. U većoj tavi na ulju popržite nasjeckani češnjak i ljutu feferonu, kada sve omekša dodajte nasjeckane inćune, limunovu koricu i jednu šeflju vode od kuhanja tjestenine.
  4. Dodajte šenon pa ga zgnječite vilicom ili drobilicopm za pire krumpir.
  5. Dodajte i malo vrhnja za kuhanje, oko 2 dl ili po želji.
  6. Neka se još malo krčka pa na kraju začinite soli i paprom te dodajte ocijeđenu tjesteninu.
  7. Na kraju umiješajte i oko 60 g pecorina ili grana padana.

Share this

Pin