Kod nas je tjestenina često na meniju – stvarno ju volimo i kad su mi se javili iz riječke Paštarie da kreiram nekoliko recepata s njihovom tjesteninom nije bilo upitno hoću li pristati ili ne budući da i inače koristim njihovu tjesteninu – i prije ove suradnje imala sam nekoliko pakiranja u svojoj špajzi (što se tiče Virovitice kupujem ju u Plodinama).
Odlučila sam vam predstaviti brze, fine i lagane recepte, oko kojih doista nemate puno posla, a dobit ćete jela s puno okusa.
Vladimir i ja smo se zaljubili u losos još otkako se je otvorila IKEA, a bruskete s lososom i koprom su nam omiljena kombinacija. Zato sam danas odlučila tu kombinaciju lososa i kopra, ovog puta dimljenog lososa staviti u umak za tjesteninu. Svježi kopar već možete pronaći na lokalnoj tržnici, a u ovaj umak možete ubaciti i ukiseljene kapare ako volite i želite.
Ja umak radim skroz jednostavno, bez puno kompliciranja, ovo je za one dane kada ti i treba skuhan ručak za 15 minuta, doslovno 15, skupa s pripremom i pranjem suđa.
Ne znam jeste li znali, ali Paštaria, koja se proizvodi isključivo od durum krupice koja ima i do 50% više bjelančevina nego obična pšenica, ne sadrži kolesterol, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu – a to su prepoznale i hrvatske mame pa je ova tjestenina proglašena najboljom u ovoj godini 🙂
Dobar tek!
- 250 g tjestenine
- 50 g maslaca
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
- 100 g dimljenog lososa
- svježi kopar
- sol
- papar
- po želji: grana padano, kapare..
-
Tjesteninu skuhajte u vrućoj slanoj vodi - vrijeme kuhanja je označeno na svakom pakiranju. Moja se je kuhala 10 minuta.
-
U tavi otopite maslac pa zatim dodajte vrhnje za kuhanje i nasjeckani dimljeni losos. Kuhajte nekoliko minuta dok ne prokuha i dok losos ne pusti aromu.
-
Na kraju umiješajte nasjeckani kopar, sol i papar. Ukoliko želite ubacite i kapare.
-
Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu umiješajte u umak i poslužite toplo uz dodatak grana padana
Hvala za recept. Preeefino JE!!!