Danas ovdje zapisujem brzinsku tortu od sira s dodatkom voća.
Ja sam se danas poigrala s marelicama iz kompota, no ovu tortu sam pekla s i jabukama, šljivama, kruškama i raznim drugim voćem pa se slobodno igrajte sastojcima.
U slast!
Torta od sira i voća
Sastojci:
Sastojci:
- 130 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- 120 g šećera
- 3 jaja
- 4 žlice griza
- 1 vanilin šećer
- korica jednog limuna
- sok pola limuna
- pola praška za pecivo
dodatno:
- voće po želji
Priprema:
-
Prvo pećnicu zagrijte na 180C.
-
Kalup 23-24 cm obložite masnim papirom za pečenje. Stranice kalupa malo namastite.
-
Maslac otopite pa stavite u posudu, dodajte i ostale sastojke pa sve skupa izmiksajte.
-
Smjesu izlijte u kalup pa u njega popikajte voće po izboru, možete staviti marelice iz kompota, možete i svježe jabuke, kruške, šljive, višnje, što god volite.
-
Pecite oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.
Odličan recept, brzo,a fino. Radila sam sa jabukama i sa višnjama?