Ne znam koristite li pirovo brašno kod izrade slastica? Ja sam prvi put isprobala pirovo tip 630 koje je skroz fino mljeveno i izgledom je kao klasično glatko pa se skoro jednako i ponaša i lako je raditi s njim.
Tako da evo jedne, ajmo reći, zdrave palačinke za danas.
U slast!
Zdrave palačinke od banane i pirovog brašna
Šalica je ona od 250 ml
Sastojci:
Sastojci za 15-ak manjih palačinki
- 1 banana
- 1 šalica tekućeg jogurta
- 1 šalica pirovog brašna tip 630 (npr. dmBio)
- 1 žlica kokosovog šećera (npr. dmBio)
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
-
Bananu zgnježite vilicom pa joj dodajte ostale sastojke, sve dobro promiješajte pjenjačom.
-
U tavi pecite male palačinke, kao američke, dok ne porumene sa svake strane.
-
Poslužite s javorovim ili agavinim sirupom i svježim voćem.
U suradnji s dm Hrvatska
Oprostit ces mi ako sam opet negativan. Ovaj recept je zaista dobar, i sam cesto radim male palacinke s bananom – jeftine su i jednostavne, te zdravije od standardnih. Ali molim te da ne koristis “salicu” kao mjernu jedinicu. Nismo u americi, ne znamo mi kolika je tvoja salica. Ili makar napisi da se radi o, pretpostavljam, 220 ml.
Evo slozila bih se s tomom, svaka cast na jednostavnosti salica i zlica, ali kao ljubitelj PRECIZNOSTI takve recepte zaobilazim.
Inace sve pohvale za mramorni kolac, krasuljke, muffine od jabuka…
Pozdrav Tom, sve je u redu, dodala sam mjernu šalicu, ne znam kako mi je promaknulo, ali evo riješeno je 🙂
Pozdrav Zrinka, naravno, nemoguće je udovoljiti svima, to je tako. Meni je drago da ste ipak pronašli neke recepte za sebe, to mi je drago čuti 🙂