Ne znam koristite li pirovo brašno kod izrade slastica? Ja sam prvi put isprobala pirovo tip 630 koje je skroz fino mljeveno i izgledom je kao klasično glatko pa se skoro jednako i ponaša i lako je raditi s njim.
Tako da evo jedne, ajmo reći, zdrave palačinke za danas.
U slast!
Zdrave palačinke od banane i pirovog brašna
Šalica je ona od 250 ml
Sastojci:
Sastojci za 15-ak manjih palačinki
- 1 banana
- 1 šalica tekućeg jogurta
- 1 šalica pirovog brašna tip 630 (npr. dmBio)
- 1 žlica kokosovog šećera (npr. dmBio)
- pola praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
-
Bananu zgnježite vilicom pa joj dodajte ostale sastojke, sve dobro promiješajte pjenjačom.
-
U tavi pecite male palačinke, kao američke, dok ne porumene sa svake strane.
-
Poslužite s javorovim ili agavinim sirupom i svježim voćem.
U suradnji s dm Hrvatska
Oprostit ces mi ako sam opet negativan. Ovaj recept je zaista dobar, i sam cesto radim male palacinke s bananom – jeftine su i jednostavne, te zdravije od standardnih. Ali molim te da ne koristis “salicu” kao mjernu jedinicu. Nismo u americi, ne znamo mi kolika je tvoja salica. Ili makar napisi da se radi o, pretpostavljam, 220 ml.
Pozdrav Tom, sve je u redu, dodala sam mjernu šalicu, ne znam kako mi je promaknulo, ali evo riješeno je 🙂
Evo slozila bih se s tomom, svaka cast na jednostavnosti salica i zlica, ali kao ljubitelj PRECIZNOSTI takve recepte zaobilazim.
Inace sve pohvale za mramorni kolac, krasuljke, muffine od jabuka…
Pozdrav Zrinka, naravno, nemoguće je udovoljiti svima, to je tako. Meni je drago da ste ipak pronašli neke recepte za sebe, to mi je drago čuti 🙂