U zadnje vrijeme mi se sviđaju zdrave slastice pa se zdravi sladoled nametnuo kao logičan i odličan izbor za ove ljetne, vruće dane. Vidim da mnogi imaju neku svoju verziju ovog sladoleda, poznatijeg i pod nazivom nice-cream, no meni je ova najbolja.
Isprobavala sam još neke raw deserte, neki su mi bili fini, neki mi nisu bili baš nešto, dok su se recimo mojim kušačima čak i jako svidjeli. Bilo kako bilo, zaplivala sam malo i u taj svijet pa od mene u budućnosti možete očekivati još pokoji raw desert.
Ovaj recept je nastao sa super Petrom iz ZASU nakita koja od nedavno ima i svoj blog Petra Čutuk. Znamo se već godinama, ali se prerijetko vidimo pa je ona došla na ideju da snimimo zajedno video recept i eto ga, tako je nastao naš sladoled. Zdravi sladoled koji ne deblja i sastoji se od svih super sastojaka. Lagan je za pripremu i svidjet će se svima, vjerujte mi.
Mi u receptu donosimo kombinaciju s kakaom, znači čokoladni, vi kakao možete izbaciti pa dodati maline, borovnice, vaniliju, igrajte se okusima ili složite neku unicorn kombinaciju, a naš video pogledajte na youtubeu.
U slast!
- 4 banane
- 250 g indijskih oraščića/oraha
- 2 žlice kokosovog ulja
- 3 žlice organskog sirovog kakaa
- sladilo po želji: yacon sirup med, agava..
-
Dio pripreme odrađuje se noć prije.
-
Narežite banane, stavite ih u vrećicu pa u škrinju preko noći.
-
Indijske oraščiće natopite u vodi i stavite ih u hladnjak preko noći.
-
Sutradan u blender ubacite smrznute banane, ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kakao i sladilo po želji (koliko god želite).
-
Izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
-
Premjestite u posudu, poklopite i zamrznite dok se ne stegne, oko 4-6 sati.
-
Ukoliko će vam stajati duže, prije posluživanja sladoled možete ostaviti 5-10 minuta na sobnoj temperaturi da malo otpusti kako biste od njega napravili lijepe kugle.