Brzi kolač od krušaka

Ovo je recept za one trenutke kada imate voće koje ne stignete pojesti ili ga ukućani baš ne vole jesti svježe ili pak ako imate voće koje je već na pola trulo, pa da spasite ostatak. Ovo je recept sa sastojcima koje imate doma i koji ne zahtjeva miksanje, iskustvo i spretnost. Ovo je mekan, sočan, mirisan biskvit koji je podatan za sve voće. Meni se najviše sviđa u kombinaciji s kruškama ili jabukama, može i oboje zajedno. Biskvitu možete dodati i malo cimeta za dodatni okus.

U slast!

Recept

Brzi kolač od krušaka
Prep Time
15 mins
Cook Time
30 mins
 
Jednostavan, brz i mirisan kolač koji ostaje sočan i sutradan.
Sastojci:
  • 250 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1.5 dcl ulja
  • 1.5 dcl vode
  • 4 jaja
  • 3-4 veće kruške ili koliko ih imate
  • ukoliko želite cimet
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C.
  2. U jednoj posudi promiješajte brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet.
  3. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smjesa se neće odmah spojiti, morate malo miješati pjenjačom, a možete i mikserom ako mislite da vam je brže.
  4. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom. Smjesu za biskvit izlijte u kalup.
  5. Kruške ogulite i naribajte na rendu za krastavce, da vam budu ploškice. Ploškice voća poslažite okomito u kolač, poslažite ih na gusto.
  6. Ukoliko želite, kruške ili jabuke možete uvaljati u smjesu vanil šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču.
  7. Kolač pecite oko 30-40 minuta dok čačkalica ne izađe van suha.
Napomena:

Kolač se tijekom pečenja digne duplo, pa zavisi kako debelo želite, takvu tepsiju izaberite. Ja sam koristila manju tepsiju

Share this

Pin

4 komentara

  1. rado bi koji komad ovog kolača 🙂

  2. Oduševio me ovaj kolač svojim ukusom i jednostavnošću pripreme! Unutra sam umjesto običnog bijelog brašna stavila integralno i dodala dvije žlice sirupa karamele i ispao je savršen! Hvala na divnom receptu.

Trackbacks for this post

  1. Homepage

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.