Brzi kolač od krušaka

brzi-kolac-od-krusaka

 

Ovo je recept za one trenutke kada imate voće koje ne stignete pojesti ili ga ukućani baš ne vole jesti svježe ili pak ako imate voće koje je već na pola trulo, pa da spasite ostatak.

Ovo je recept sa sastojcima koje imate doma i koji ne zahtjeva miksanje, iskustvo i spretnost. Ovo je mekan, sočan, mirisan biskvit koji je podatan za sve voće.

Meni se najviše sviđa u kombinaciji s kruškama ili jabukama, može i oboje zajedno.

Biskvitu možete dodati i malo cimeta za dodatni okus.

U slast!

Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

5 from 2 votes
Kolač s kruškama
Brzi kolač od krušaka
Prep Time
15 mins
Cook Time
30 mins
 
Jednostavan, brz i mirisan kolač koji ostaje sočan i sutradan.
Sastojci:
  • 250 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1.5 dcl ulja
  • 1.5 dcl vode
  • 4 jaja
  • 3-4 veće kruške ili koliko ih imate
  • ukoliko želite cimet
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C.
  2. U jednoj posudi promiješajte brašno, šećer, vanil šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet.
  3. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smjesa se neće odmah spojiti, morate malo miješati pjenjačom, a možete i mikserom ako mislite da vam je brže.
  4. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom. Smjesu za biskvit izlijte u kalup.
  5. Kruške ogulite i naribajte na rendu za krastavce, da vam budu ploškice. Ploškice voća poslažite okomito u kolač, poslažite ih na gusto.
  6. Ukoliko želite, kruške ili jabuke možete uvaljati u smjesu vanil šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču.
  7. Kolač pecite oko 30-40 minuta dok čačkalica ne izađe van suha.
Napomena:

Kolač se tijekom pečenja digne duplo, pa zavisi kako debelo želite, takvu tepsiju izaberite. Ja sam koristila manju tepsiju

Share this

Pin

17 komentara

  1. rado bi koji komad ovog kolača 🙂

  2. Oduševio me ovaj kolač svojim ukusom i jednostavnošću pripreme! Unutra sam umjesto običnog bijelog brašna stavila integralno i dodala dvije žlice sirupa karamele i ispao je savršen! Hvala na divnom receptu.

  3. Nema na čemu 🙂 Daa, može se svakako kombinirati 🙂

  4. Nives Gasparic

    Odlican KOLAc!

  5. Aleksandra Lončarić

    Upravo pravim kolač i već je u pećnici i već mi cijela kuća fino miriši nadam se da bude tak fini!!!!

  6. Kristina

    Stvarno Fin kolač k tome još jednostavan za napraviti

  7. PERSPektivna kuharica

    ISPROBALA sam i recept je fenomenalan, hvala! Nisam neka DOMACICA ali toliko je sve lijepo opisano da nije bilo GRESKE. IZGLEda OBICno ali IZNENADJUJUCE je UKUSAN. Imala sam jako slatke KRUSKE pa sam stavila manje SECERA. NAREZALA sam KRUSKE na PLOSKICE i samo ih POSLOZILA i malo prelila SMJESOM, da Se ne zezam s UBADANJEM i RIBEZOM. Ovo mi je od sad omiljeni recept. Hvala!:-)

  8. Aaa ma super si se snašla 🙂 Drago mi je da je bilo fino 🙂

  9. Tatjana

    Ja sam napravila zdraviju verziju tog kolaca, stavila sam zobene mekinje i chia sjemenke umjesto običnog brašna, a umjesto šećera med.Fantastično je ispalo!

  10. Radila! Super je. Svi su oduševljeni! Samo sam ja naribala kruške. Sočno, ukusno i jednostavno!

  11. Mirjana Kitanovic

    Ja sam možda negde pogrešila ali meni je ispala Pogača sa kruškama. Pratila sam recept i i ispao Jako loš kolač!

  12. Draga Mirjana, ovdje je nešto pošlo po krivu jer bi ovo trebao biti klasičan biskvit za voće, žao mi je da je tako ispalo..

  13. Marija

    Pozdrav, da li bi mogao ici griz umjesto brasna? Ili kombinacija?

  14. Radovan

    Uspjelo hvala

  15. Amira Hadzic

    Neobicno lijep kolac,a tako jednostavan!!!
    Moji ukucani su odusevljeni????Hvala????
    Pozdrav,Amira

Trackbacks for this post

  1. Homepage