Cheesecake iz Torte i to

Cheesecake torte i to

Cheesecake sličan poznatoj verziji Zagrebačke slastičarnice Torte i To. To je slastičarnica koja ima najbolji Cheesecake na svijetu. Dok sam još radila u Zagrebu od jedne kolegice sam dobila recept, ne znam dali je stvarno recept iz te slastičarnice, ali je torta doista jako slična njihovoj. Nama se nalazi među najdražim. Ovu tortu je zapravo radio moj dečko. On baš nije zainteresiran za pečenje kolača, iako ih jako voli jesti, ali zato je ovaj cheesecake naučio raditi vrhunski.

U ovom receptu većinu toga napravi mikser i vrijeme pripreme za nju je oko 30 minuta, jedino što se mora dugo hladiti, ali isplati se, vjerujte mi.

U slast!

Recept

5 from 1 vote
Cheesecake torte i to
Cheesecake iz Torte i to
Prep Time
30 mins
Cook Time
25 mins
 
Poznata torta od sira zagrebačke slastičarnice Torte i to.
Sastojci:
  • 200 g Petit Beure keksi
  • 5 žlica smeđeg šećera naravno u nedostatku može i bijeli
  • 6 žlica običnog šećera
  • 120 g maslaca
  • 500 g svježeg sira najbolje Vindijin, ali ako više volite neki drugi svježi ili krem sir stavite njega
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 2 vanil šećera
  • 2 kisela vrhnja 20% masnoće 360 g
Priprema:
  1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera, mi smo ovog puta stavili bijeli u nedostatku smeđeg.
  2. Pećnicu stavite da se grije na 250C.
  3. 200 g Petit Beure keksi sametljite ili nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte. Mi kekse drobimo tako da ih stavimo u vrećicu za meso, zatvorimo ju i oklagijom prelazimo preko njih, kao da valjamo tijesto, onda budu najtaman mljeveni. Također se mogu samljeti i u blenderu ili u mašini za orahe.
  4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
  5. Stavite peći točno 4 minute.
  6. Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  7. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte preko keksi i staviti peći točno 20 minuta na 170C. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.
  8. Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  9. Kada se je žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
  10. Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.

Share this

Pin

97 komentara

  1. Baš sam danas napravila svoj prvi cheesecake i to po ovom receptu, hvala, odličan je!! Evo i slika 🙂
    https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1382367_544491802286487_1250689176_n.jpg

  2. Odlično 🙂 Uzela sam slikicu i stavila je na Facebook stranicu bloga, hvala sto si se javila to mi je bas jako drago 🙂

  3. odličan recept… svako malo rado isprobavam najrazličitije recepte za tortice od sira i sve su mi fine 🙂

    • Stvarno je recept super jer je jednostavan i brz 🙂 Imam jos jedan kao bas bas originalan recept sam dobila pa budem isprobala i taj oa objavila 🙂

  4. Joj moram ovo isprobati 🙂 veeeliki sam cheese fan!

    • Aha znam da jesi 🙂 I ja ga obožavam, ali nikako da se maknem od ovog 😀
      Imam još jedan sličan recept koji sam dobila od pčelarstva Počijak, navodno je taj drugi baš iz torte i to, jer se navodi koji keksi koji sir i malo je pečenje drugačije. Mogla bih ga raditi za Božić pa prenesem i taj recept drugi 🙂

  5. Sanjica, torta je mrak! Uz mnoštvo recepata od kojih svaki ima svoje neke finte koje baš tu čiziku čine The Čizikom, ovaj mi je najdraži. Volim ih sve isprobati i uvijek naučiti neku novu tehniku, ali ovaj mi je najnaj. Simple & Quick.

  6. Anonymous

    @Sanja Bilo bi super kada bi prenjela i taj recept od pčelarstva Počijak? Mi smo jučer napravili tortu po ovom receptu jedino što smo koristili Mileram 22% te kekse McVities i dodali smo preljev za torte kao i u Torte i To. Ispalo je odlično!!!

  7. Anonymous

    Super recept.. Samo sto torte i to imaju strogo i miljunski zasticen recept za cheescake.. Radnici potpisuju dozivotni ugovor o cuvanju tajne recepta ako procuri taj od koga je procurio placa pola milje odstetu..

  8. Anonymous

    naj naj finije! hvala! slatki ste kak to skupa pečete! 🙂

  9. evo idem ga već drugi put praviti, predobar je 🙂

  10. Anonymous

    Sve je bilo sjajno, jedino sam dobila komentar da je malo prekiselo, mislim da cu slijedeci put raditi bez limunovog soka, ima neko takvih iskustava? LP

  11. Anonymous

    …veliko HVALA na receptu! Upravo pečem po drugi put 😉
    (prvi put nisam puno pažnje pridavala mljevenju keksa, ali ovaj put je sitno, sitno… i bolje je tako)

    ps: dodala sam malo ekstrakta vanilije u žutu kremu i koristila vrhnje sa 25%mm

  12. kolika je širina kalupa tj. promjer? 22? hvala 🙂

  13. Anonymous

    jel se pokvari okus torte ako se malo filovi pomiješaju. Prvi put mi je ispao izvanredno ali sad mi je nekako premekan?!

    • Kako mislis pomijesaju? 🙂
      Jesi mijenjala vrstu sira ili je vrhnje sa malo masnoce? Mozda je do toga?

    • Anonymous

      Ma sve 5, torta je opet ispala fantastično, definitivno su svi oduševljeni. Dogodilo mi se to da kad sam stavljala bijeli fil malo mi je “ušao” u žuti. Ne znam do čega je, imam osjećaj kao da nije bilo dovoljno tih 20 min pečenja, i bila je mrvicu niža. Sve isto sam radila, vindijin “onaj zeleni” sir i mileram 22 % (jedino prvi puta dukatov mileram koji je gušći a drugi puta zbregov koji je nešto rijeđi). Ali, okus je vrhunski, 🙂 Svaka čast.. Ovo će sigurno biti “moja” torta za ljetne dane 🙂 Hvala!!

  14. odličan mi je ovaj recept, mmmmm, u zadnjih par mjeseci od kad sam ga otkrila odradila ga preko nekoliko puta 🙂

  15. Anonymous

    U receptu pise pet zlica smedeg secera i sest obicnog. Dalje sam skuzila gdje idu tri pa opet tri obicnog ,kuda se stavlja smedi…to je zajedno 11 zlica…moze pomoc ? I mogu li dodati pored navedenih sastojaka jedno malo vrhnje za slag u bijelu kremu,jer imam kalup 28 cm…
    Hvala.

    • Ide na masni papir prije keksi, tako keksi budu jos hrskaviji. Pise sve redom vodi recept . Moj prijedlog je da stavite holu/slatko vrhnje za šlag, 200 ml. Cvrsce je nego sam slag, a i ima vise okusa, ali ako ne volite holu, probajte sa slagom 🙂

    • Anonymous

      Hvala. Radim je za vazan dan i bas bi voljela da mi uspije. Mozda je ukrasim jagodama ili preljevom od jagoda prije serviranja….
      Javim dojmove ostalih, ja sam obozavatelj sira i jagoda pa nisam bas najstrucnija. :-))

    • Anonymous

      Napravila sam sitnije izmjene po svom điru, ali okus je bio vrh! U kekse sam dodala malo cimeta, oduzela sam svuda secer,a uduplala vanililiju, stavila tri jaja, jer mi je kalup veci, i slatko vrhnje se super uklopilo u bijelu kremu. Iako sam stavila samo pola soka od limuna mislim da cu slj.put jos smanjit jer mi se ne svida kiselina, ali sa pireom od jagoda preko torte-niko nije skuzio. Raznesena je i pravit ce se jako jako cesto. Moja najdraza cizika je pronadena i vise me nista drugo ne zsnima slicnog. Dosta je bilo varijanti na temu i bacanja novaca , this is it! So, tnx! xoxo

    • Joj jako mi je dragooo 🙂 Ma tak je najbolje, od neceg ‘mog’ napravis nesto svoje i prilagodis sebi 🙂 Tvoja torta zvuci mmmmmm <3

  16. bezveze guglam cheesecake i mislim se pravit ga večeras ili sutra, međutim, naletim na ovaj recept i to je to – idem ga pravit sad odma (tri popodne)! 😀 trudna sam, ne mogu uopće izdržat! 😀

  17. Anonymous

    Super torta!!!bas sam trazila takvu tortu od sira!ODLICNA 🙂 Radim je vec drugi put.zanima me radila bi u onaj najveci kalup ali ne znam koliko onda ide svega.

  18. Anonymous

    Hvala ti!evo u frizideru jos pola torte a danas nova!PREFINA JE!Hvala na odgovoru 🙂

  19. Anonymous

    Hvala puno na receptu, torta je prefina… Radila sam ju prvi puta i odmah je uspjela bez greške… Posebno mi se sviđa onaj detalj sa šećerom po dnu kalupa, baš joj da “ono nešto”… U svakom slučaju nestala je za tren, a samo nas je dvoje 🙂

  20. Anonymous

    Ako dodam vrhnje za slag mogu peci???

  21. Anonymous

    Moraju li se stranice protvana obložiti masnim papirom i ako ne trebaju li se mastiti? Koliko je visoka torta pecena u protvanu promjera 26cm? Hvala unaprijed! 🙂

  22. Anonymous

    Hvala na receptu! Radila sam nekoliko put cheesecake ali ovaj recept je stvarno S A V R Š E N! Radila dva puta u tjedan dana 🙂

  23. Anonymous

    Zdravo hvala puno za recept, torta je odlična. Ja sam pokušala da jo pravim sa Koestlin keksima – Speculaas i sirom Philadelphia Milka 🙂
    Pozz iz Slovenije

  24. Anonymous

    stvarno izgleda brzo,jednostavno i finoo…javim se kako je i moja prosla!!! hvala na receptu !!!

  25. Anonymous

    odličan recept! probala mami za rodjendan napraviti i super je ispala, svi zadovoljni 🙂 inače nisam majstor za slastice pa me ovaj recept i oduševio

  26. Anonymous

    Stvarno super recept! Osvježavajuć, lagan za pripremu..odmah se pojelo 🙂

  27. Prvi put sam radila cheesecake po ovom receptu i ispao je stvarno odlično! Svima nam se jako svidio, baš je njamiiii 🙂

  28. jolol

    Super recept, isti ovakav imam, pravila sam ga stotinu puta, samo sto ukupno stavim svega 4 zlice secera + sir od Millsa.
    Zadnji put sam gore nadodala sirup od jagoda i naribanu bijelu cokoladu. Fenomenalno! 🙂

  29. Blanka Bakran Štefanac

    Moja mama ima sličan, gotovo identičan recept i oduvijek volim tu tortu, ali nikada je nisam radila. Slučajno sam naletjela na ovaj blog i recept i reko ajmo probat čini se jednostavno. Samo ću napisati da je čizkejk nestao u sat vremena, NESTAO, savršen recept!

  30. Marina

    Draga Sanja, danas krenula u nabavku sastojaka i zapela. Trebam li krem sir tipa abc sir ili pravi svjezi sir. Zbunilo me sta u sastojcima pise svjezi krem sir, a dalje u receptu samo svjezi sir. A i nigdje nema pakovanja krem sira od 500g pa mi nije imalo smisla kupovat 3 komada krem sira za jedan kolac. Ili sam u krivu? Upomoc! 🙂

    • Draga Marina, ja koristim svježi sir, onaj normalan, moze i zrbati, posni, polumasni, koji volis, tko voli moze staviti i abc sir, ja osobno njegov miris ne volim u kolacima, ali ga mnogi vole, pa netko stavi i taj 🙂
      Ti biraj onaj koji tebi pase 🙂

      • Marina

        Super! Kupila polumasni svjezi sir, ali nisam bila sigurna jel to to jer sam prije radila jedan u koji je bas isao krem sir. 🙂
        Puno hvala na brzom odgovoru!

  31. Lilly

    Kolač je ooooodličan!! Sinoć sam ga napravila i skoro je pojeden… Mogu reći da je stvarnooo sličan onome iz Torte i to, presličan ( iskreno samo mi tijesto nije bas bas slicno, ostalo je). I nista nisam mjenjala sve sam napravila po receptu.. Hvala na divnom receptu!

  32. Anonymus 2

    Koliko ml ide kiselog vrhnja?

    • Domaćica

      Ja koristim vrhnja koja su 180 g, mislim da su sva takva, znaci 360 g 🙂

      • lokica

        Molim te koje je to kiselo vrhnje? Imam dukatovo koje koristim pri kuhanju I slatko vrhnje za slag?
        Nemam iskystva sa kiselim?
        Zaista zelim djeci napraviti ova kolac??

  33. maja

    za koju veličinu kalupa je predviđena ova smjesa?

  34. Vesna Vesna

    meni je najbolji sa kvarkom odnosom skutom iz lidla sir exttra jer je neutralan ni slan ni sladak

  35. Ana

    Pozdrav! Ja sam upravo napravila cheesecake po vasem receptu i mislim da ce bit odlican! Samo imam jedno pitanje… Kako cu na kraju izvuc papir za pecenje? Vidim na slikama da je kod vas prisutan sve do bijele kreme a na zadnjoj slici ga nema? Pa me zanima kako se skine? Prvi put radim ovaj kolac pa zahvaljujem na razumijevanju!

    • Hej 🙂 Cijelo vrijeme je u mom slucaju, ja sam ga zajedno s dnom od kalupa premjestila na pladanj. Ako se keksi malo jace zapeku, onda se papir da i izvuci i torta se jednostavno premjesti na pladanj. Fotografije pripreme su kod mene starije, a ove od gotove gotove su novije koje su na crnom kalupu, a papir za pecenje je na fotkama od gotove torte smedji, pa sam te zato malo zbunila :/

  36. zanima me mogu li umjesto kiselog vrhnja staviti slatko vrhnje?
    hvala na odgovoru, pozdrav!

  37. Kmatea

    Oduševljena sam! Ovo je THE torta za ljeto. Radila sam sve po receptu i ispala je savršeno. Moram priznati da je još bolje ako odstoji dan, dva u frižideru (tko izdrži ne pojesti je tako dugo)…mi smo je jeli sa domaćim džemom od dubrovačkih breskvi…danas je radim opet:-)

  38. Anja

    Heej Sanja,
    imam još jedno pitanje kako da izvadim torte bilo Cheesecake ili bilo koju drugu tortu,sad ću i probati onu sočnu čokoladnu tortu iz kalupa ako je još ispod svega toga papir za pečenje??

    • Hej Anja 🙂 ja uvijek koristim kalup koji ima odvojivo dno, skinem obruč, pa često samo prebacim tortu s obručem na neki stalak, ili povučem zajedno s papirom, ako treba malo još odrežem papir da se ne vidi, a ako procjeniš da se može onda prvo prebaci s kalupa zajedno sa papirom na stalak, pa pokušaj izvući masni papir polako. Što se tične sočne čokoladne nju najbolje isto prebaci s papirom ili uzmi nešto šire poput one špatule za torte i prebaci ju, dobro ohlađenu, pomoću toga na tanjur ili stalak. Ako se nesto i pošemeri, malo čistim rukama poravnaj i bit će dobro 🙂

  39. Roberta

    Pozdrav! Recept mi se čini super i planiram ga isprobati vrlo skoro no imam jedno pitanje. Može li se cheesecake spremati u obliku kolača, odnosno u nekakvoj tepsiji pa rezati na komade? S obzirom na priliku u tom bi mi obliku puno više odgovarao ali se bojim da kakav će ispasti krajnji rezultat…

    • Naravno da moze i tako, nista se nece desiti. Pogotovo ako imas odvojive stranice, ako i nemas, prvi komad ces mozda teze izvadiri van, ali ostale komade vjerujem da ces lako izrezati i poslužiti 🙂

  40. ljiljana

    Draga Sanja, želim da napravim ovu divnu tortu, ali imam jednu dilemu. Kako prebaciti tortu iz kalupa koja je na masnom papiru , na tacnu za posluživanje?

    • Ja ju prvo dobro ohladim, da se stvrdne keks, zatim ju skupa s papirom pažljivo prebacim na tacnu, zatim rukom nadignem jedan dio torte, blago izvucem papir prema unutra, pa nadignem drugi dio torte i izvucem ostatak na tu stranu. Ne znam jeste me bar malo skuzili?

  41. Rin

    Draga Sanja, hvala ti na ovom predivnom receptu! Jednostavan da jednostavniji ne moze biti, a okusom najfiniji cheesecake sto sam ikad jela. Pravila sam ga dva dana zaredom. 😀
    Drugi put sam umjesto kremastog stavila posni sir i nama se cak tako vise dopao jer dobije na kiselkastosti.
    Izvrstan bazni recept za daljnje poigravanje okusima. 🙂

  42. starijavor

    Treba li biti kisel na kraju?

  43. Keksomlatica

    Ja sam sada ispekla i nemogu čekat 4-5 sati da ju probam. ???Miriše fantastično

  44. Keksomlatica

    Hahhaha…Nema šanse da čekam toliko??????

  45. Keksomlatica

    Ipak čekam……

  46. Zodra JM.

    zbog cega je uklonjen recept ???

  47. ValenTina Pervan

    Gdje su nestali sastojci i način pripreme za ovu savršenu tortu? :/

  48. Josipa Božičević-Bošnjaković

    Ja ne vidim recept samo slike!

  49. Danijel Simčić

    fantastična torta !!! na vrh sam stavio malo pekmeza od marelica za final touch!!! moji doma su poludili za ovom tortom.Hvali ti

  50. L BY

    Hvala puno za recept, moj muz ima sutra rodjendan i otkad govori da zeli cheesecake kao iz Torte i to, moja sad upravo ide u friz na hladjenje. Puno pozz

  51. Dora Sučić

    Recept se čini super, isprobati ću ga sutra 😀 Samo jedno pitanje, da pričekam da se ohladi pećnica na 170 nakon pečenja keksi?

  52. Boh a jo

    omiljeni !!!

  53. Hello! Po tvom strucnom misljenju, ako pravim po kalupu 28 cm promjera, trebam li staviti 1.5 x svih sastojaka, da mi ne bude preniska torta? Do sada ssm pravila uvijek u 26 i ovo nam je omiljeni cheesecake!

    • Hej Mateja, nisam sigurna kako mi je promaknuo ovaj komentar, oprosti što kasnim s odgovorom. ja bih za tako velik kalup svakako koristila barem 1.5, ako ne i duplu mjeru.

  54. Sana

    Odličan recept

  55. NEDA

    PROBALA PUNO TAKVIH KOLAČA I RECEPATA, ALI OVAJ IZ TORTE I TO DALEKO JE NAJBOLJI. HVALA NA PRECEPTU. ISPROBAT ĆU GA OVIH DANA DA VIDIM JE LI TO TO 🙂

  56. li

    Pravljenje kolača nije moja jača strana, ali ovo je toliko jednostavno i fino da sam sad pravi majstor. Svi koji su probali kažu da im je to najbolji cheescake ikad 🙂

  57. NIKOL

    DANAS RADIM “ČIZ” PO OVOM RECEPTU JER MI SE VEOMA SVIĐA I ČINI SE ZAISTA JEDNOSTAVAN. NO, RECITE MI DA LI JE TIH 20 MIN DOVOLJNO ZA PEČENJE (KALUP OD 24 CM)? ZAŠTO SE VEĆINA cHEESECAKE TORTI PEĆE 50-60 MIN, A NEKE I PO 2 SATA?
    hVALA

  58. lu

    Recept je odlican isprobala sam ga i ne moze biti bolji. imam pitanje .htjela bih napravitj duplu smjesu jeli onda pecem 40 min zutu kremu?

  59. Sandra

    ako radim sa duplo vise SIRA,onda poduplam vrijeme pecenja na 40 min i stavim 4 jaja ?

  60. Stella

    Mene zanima isto to 😃

  61. Amelija

    ODličan 😊🤗

  62. MALJINICA

    Odlican! INAČE NISAM LJUBITELJ SIRA NITI CHEESECAKEA, ALI FRENDICA JE HTJELA CHEESECAKE ZA ROĐENDAN I TAKO SAM PRONAŠLA RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO I MENE, I NJU I MOJE UKUĆANE 🙂

  63. Valentina

    ja sam luda za cheeseCake-om. Imala sam kolegicu koja je imala savrsen recept, ali se nikad Nisam ja usudila napravit. Evo danas prvi put sam radila po ovom receptu i malo je rec da sam odusevljena. Cak i mislim da je malo bolji Od kolegicinog 😃 jedino sto sam mijenjala je da nisam stavljala puno seCera, vise vanil secera i samo polovicu limuna (sok) 💪

Trackbacks for this post

  1. Jednostavne oblatne - Domaćica | Gastro blog
  2. Cheesecake s ABC sirom - Domaćica | Gastro blog
  3. Mini cheesecake – Seasoned it with Love

Leave a Comment