Jednostavne oblatne

Dolcela oblatne
 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 

Volite li oblatne? Jeste li ih ikada radili? Ja sam njihov veliki fan, spadam u onu grupu ljudi koja si reže cijeli red i jede ih kao takve. Sve vam je jasno. Nisam ih do sada nikada radila, uvijek su mi svi govorili da je to jako komplicirano, da se dugo kuha, da dugo traje, ali uopće nije tako. Samo ako imate dobar recept, a ja sam dobila jedan takav.

Oko ovih oblatni nema puno posla, igrat ćete se s njima pola sata, a uživat ćete u okusima par dana, osim ako kao ja ne jedete cijele redove, naravno. Okusi su stvarno prekrasni, predivno se osjeti čokolada, pa orasi, pa ta hrskava, a opet mekana oblatna. Jednostavno savršeno.

Među novijim Dolcela proizvodima možete pronaći i ovaj mljeveni keks za kolače. Ja sam ga koristila u ovim oblatnama i predobar je, jako olakša samu pripremu jer nema kupovanja keksi, pa dok ih uspijete tako sitno samljeti. Osim u oblatnama, možete ga koristiti i u mnogim drugim kolačima koji traže mljeveni keks, poput kakvih čoko kuglica, podlogi za torte poput Cheesecakea ili za razne deserte u čaši, savijače, baklave.. Mislili su na nas mlade domaćice koje koji put volimo kraći put do savršenog deserta.

Uživajte i u slast!

Jednostavne oblatne
Oko ovih oblatni nema puno posla, igrat ćete se s njima svega pola sata, a okusi su stvarno prekrasni, predivno se osjeti čokolada, pa orasi, pa ta hrskava, a opet mekana oblatna. Jednostavno savršeno.
Sastojci:
Priprema:
  1. Pripremite si sve sastojke. Čokoladu si narežite na sitne komadiće, margarin narežite na listiće, pripremite si mljevene orahe ili ih sami sameljite.
  2. Prvo u mikseru izmiksajte jaja, šećer i kakao.
  3. Zatim smjesu stavite kuhati na paru, stalno miješajući kuhajte nekoliko minuta.
  4. Kada se počne zgušnjavati dodajte čokoladu. Kada se čokolada otopi i sve se zgusne, skinite s pare i u vruće dodajte margarin narezan na listiće. Miješajte, kada se margarin otopi, dodajte mljevene orahe i kekse.
  5. Ostavite da se smjesa ohladi. Nikako nemojte vrućom smjesom filati oblatne jer će vam biti gumene. Nemojte ni sa skroz hladnom jer vam se krema neće primiti za oblatne, neka krema bude hladno-mlaka.
  6. Kremu podijelite na 4 jednaka dijela.
  7. Stavite prvu oblatnu i jednim dijelom kreme ju premažite. Trebat će vam silikonska špatula, s njom ćete najlakše jednako premazati oblatne.
  8. Poklopite drugom oblatnom, premažite i tako sve dok ne potrošite kore. Na zadnju koru ne mažete kremu.
  9. Na oblatne je potrebno staviti uteg. Preko oblatne stavite masni papir ili vrećicu, poklopite velikom tepsijom koju ste napunili vodom, tako ostavite nekoliko sati ili najbolje preko noći.
  10. Ohladite oblatne, tada se najlakše daju rezati.

Share this

Pin