Cheesecake sličan onom iz Torte i to

Cheesecake torte i to

Cheesecake sličan poznatoj verziji Zagrebačke slastičarnice Torte i To. To je slastičarnica koja ima najbolji Cheesecake na svijetu.

Dok sam još radila u Zagrebu od jedne kolegice prije dugih 8 ili već i 9 godina sam dobila recept, ne znam dali je to stvarno recept iz te slastičarnice, ali je torta doista jako slična njihovoj. Nama se nalazi među najdražim. 

U ovom receptu većinu toga napravi mikser i vrijeme pripreme za nju je oko 30 minuta, jedino što se mora dugo hladiti, ali isplati se, vjerujte mi.

U slast!

Recept

5 from 7 votes
Cheesecake torte i to
Cheesecake iz Torte i to
Prep Time
30 mins
Cook Time
25 mins
 
Sastojci:
  • 200 g petit keksi
  • 5 žlica smeđeg šećera naravno u nedostatku može i bijeli
  • 6 žlica običnog šećera
  • 120 g maslaca
  • 500 g svježeg ili krem sira
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • 2 vanil šećera
  • 2 kisela vrhnja 20% masnoće 360 g
Priprema:
  1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera, mi smo ovog puta stavili bijeli u nedostatku smeđeg.
  2. Pećnicu stavite da se grije na 250C.
  3. 200 g Petit Beure keksi sametljite ili nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.

  4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
  5. Stavite peći točno 4 minute.
  6. Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  7. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksi bez ikakvog čekanja i vratite odmah u pećnicu da se peče točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.

  8. Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
  9. Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.

  10. Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.

Share this

Pin

152 komentara

  1. Baš sam danas napravila svoj prvi cheesecake i to po ovom receptu, hvala, odličan je!! Evo i slika 🙂
    https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1382367_544491802286487_1250689176_n.jpg

  2. Odlično 🙂 Uzela sam slikicu i stavila je na Facebook stranicu bloga, hvala sto si se javila to mi je bas jako drago 🙂

  3. odličan recept… svako malo rado isprobavam najrazličitije recepte za tortice od sira i sve su mi fine 🙂

    • Stvarno je recept super jer je jednostavan i brz 🙂 Imam jos jedan kao bas bas originalan recept sam dobila pa budem isprobala i taj oa objavila 🙂

  4. Joj moram ovo isprobati 🙂 veeeliki sam cheese fan!

    • Aha znam da jesi 🙂 I ja ga obožavam, ali nikako da se maknem od ovog 😀
      Imam još jedan sličan recept koji sam dobila od pčelarstva Počijak, navodno je taj drugi baš iz torte i to, jer se navodi koji keksi koji sir i malo je pečenje drugačije. Mogla bih ga raditi za Božić pa prenesem i taj recept drugi 🙂

  5. Sanjica, torta je mrak! Uz mnoštvo recepata od kojih svaki ima svoje neke finte koje baš tu čiziku čine The Čizikom, ovaj mi je najdraži. Volim ih sve isprobati i uvijek naučiti neku novu tehniku, ali ovaj mi je najnaj. Simple & Quick.

  6. Anonymous

    @Sanja Bilo bi super kada bi prenjela i taj recept od pčelarstva Počijak? Mi smo jučer napravili tortu po ovom receptu jedino što smo koristili Mileram 22% te kekse McVities i dodali smo preljev za torte kao i u Torte i To. Ispalo je odlično!!!

    • I mi smo za Božić radili sa Mileramom i ispalo je super daaa 🙂
      Prvom prilikom ću isprobati recept od pčelarstva pa ću onda utiske prenijeti i na blog 🙂

  7. Anonymous

    Super recept.. Samo sto torte i to imaju strogo i miljunski zasticen recept za cheescake.. Radnici potpisuju dozivotni ugovor o cuvanju tajne recepta ako procuri taj od koga je procurio placa pola milje odstetu..

  8. Anonymous

    naj naj finije! hvala! slatki ste kak to skupa pečete! 🙂

  9. evo idem ga već drugi put praviti, predobar je 🙂

  10. Anonymous

    Sve je bilo sjajno, jedino sam dobila komentar da je malo prekiselo, mislim da cu slijedeci put raditi bez limunovog soka, ima neko takvih iskustava? LP

  11. Anonymous

    …veliko HVALA na receptu! Upravo pečem po drugi put 😉
    (prvi put nisam puno pažnje pridavala mljevenju keksa, ali ovaj put je sitno, sitno… i bolje je tako)

    ps: dodala sam malo ekstrakta vanilije u žutu kremu i koristila vrhnje sa 25%mm

  12. kolika je širina kalupa tj. promjer? 22? hvala 🙂

  13. Anonymous

    jel se pokvari okus torte ako se malo filovi pomiješaju. Prvi put mi je ispao izvanredno ali sad mi je nekako premekan?!

    • Kako mislis pomijesaju? 🙂
      Jesi mijenjala vrstu sira ili je vrhnje sa malo masnoce? Mozda je do toga?

    • Anonymous

      Ma sve 5, torta je opet ispala fantastično, definitivno su svi oduševljeni. Dogodilo mi se to da kad sam stavljala bijeli fil malo mi je “ušao” u žuti. Ne znam do čega je, imam osjećaj kao da nije bilo dovoljno tih 20 min pečenja, i bila je mrvicu niža. Sve isto sam radila, vindijin “onaj zeleni” sir i mileram 22 % (jedino prvi puta dukatov mileram koji je gušći a drugi puta zbregov koji je nešto rijeđi). Ali, okus je vrhunski, 🙂 Svaka čast.. Ovo će sigurno biti “moja” torta za ljetne dane 🙂 Hvala!!

  14. odličan mi je ovaj recept, mmmmm, u zadnjih par mjeseci od kad sam ga otkrila odradila ga preko nekoliko puta 🙂

  15. Anonymous

    U receptu pise pet zlica smedeg secera i sest obicnog. Dalje sam skuzila gdje idu tri pa opet tri obicnog ,kuda se stavlja smedi…to je zajedno 11 zlica…moze pomoc ? I mogu li dodati pored navedenih sastojaka jedno malo vrhnje za slag u bijelu kremu,jer imam kalup 28 cm…
    Hvala.

    • Ide na masni papir prije keksi, tako keksi budu jos hrskaviji. Pise sve redom vodi recept . Moj prijedlog je da stavite holu/slatko vrhnje za šlag, 200 ml. Cvrsce je nego sam slag, a i ima vise okusa, ali ako ne volite holu, probajte sa slagom 🙂

    • Anonymous

      Hvala. Radim je za vazan dan i bas bi voljela da mi uspije. Mozda je ukrasim jagodama ili preljevom od jagoda prije serviranja….
      Javim dojmove ostalih, ja sam obozavatelj sira i jagoda pa nisam bas najstrucnija. :-))

    • Anonymous

      Napravila sam sitnije izmjene po svom điru, ali okus je bio vrh! U kekse sam dodala malo cimeta, oduzela sam svuda secer,a uduplala vanililiju, stavila tri jaja, jer mi je kalup veci, i slatko vrhnje se super uklopilo u bijelu kremu. Iako sam stavila samo pola soka od limuna mislim da cu slj.put jos smanjit jer mi se ne svida kiselina, ali sa pireom od jagoda preko torte-niko nije skuzio. Raznesena je i pravit ce se jako jako cesto. Moja najdraza cizika je pronadena i vise me nista drugo ne zsnima slicnog. Dosta je bilo varijanti na temu i bacanja novaca , this is it! So, tnx! xoxo

    • Joj jako mi je dragooo 🙂 Ma tak je najbolje, od neceg ‘mog’ napravis nesto svoje i prilagodis sebi 🙂 Tvoja torta zvuci mmmmmm <3

  16. bezveze guglam cheesecake i mislim se pravit ga večeras ili sutra, međutim, naletim na ovaj recept i to je to – idem ga pravit sad odma (tri popodne)! 😀 trudna sam, ne mogu uopće izdržat! 😀

  17. Anonymous

    Super torta!!!bas sam trazila takvu tortu od sira!ODLICNA 🙂 Radim je vec drugi put.zanima me radila bi u onaj najveci kalup ali ne znam koliko onda ide svega.

    • Radi 1.5 mjeru mislim da bi trebalo biti okej. Cak i dupla ako ju neki velikiii kalup 🙂 Samo produzi vrijeme pecenja malo, budes vec vidjela koliko treba 🙂

  18. Anonymous

    Hvala ti!evo u frizideru jos pola torte a danas nova!PREFINA JE!Hvala na odgovoru 🙂

  19. Anonymous

    Hvala puno na receptu, torta je prefina… Radila sam ju prvi puta i odmah je uspjela bez greške… Posebno mi se sviđa onaj detalj sa šećerom po dnu kalupa, baš joj da “ono nešto”… U svakom slučaju nestala je za tren, a samo nas je dvoje 🙂

  20. Anonymous

    Ako dodam vrhnje za slag mogu peci???

  21. Anonymous

    Moraju li se stranice protvana obložiti masnim papirom i ako ne trebaju li se mastiti? Koliko je visoka torta pecena u protvanu promjera 26cm? Hvala unaprijed! 🙂

  22. Anonymous

    Hvala na receptu! Radila sam nekoliko put cheesecake ali ovaj recept je stvarno S A V R Š E N! Radila dva puta u tjedan dana 🙂

  23. Anonymous

    Zdravo hvala puno za recept, torta je odlična. Ja sam pokušala da jo pravim sa Koestlin keksima – Speculaas i sirom Philadelphia Milka 🙂
    Pozz iz Slovenije

  24. Anonymous

    stvarno izgleda brzo,jednostavno i finoo…javim se kako je i moja prosla!!! hvala na receptu !!!

  25. Anonymous

    odličan recept! probala mami za rodjendan napraviti i super je ispala, svi zadovoljni 🙂 inače nisam majstor za slastice pa me ovaj recept i oduševio

  26. Anonymous

    Stvarno super recept! Osvježavajuć, lagan za pripremu..odmah se pojelo 🙂

  27. Prvi put sam radila cheesecake po ovom receptu i ispao je stvarno odlično! Svima nam se jako svidio, baš je njamiiii 🙂

  28. jolol

    Super recept, isti ovakav imam, pravila sam ga stotinu puta, samo sto ukupno stavim svega 4 zlice secera + sir od Millsa.
    Zadnji put sam gore nadodala sirup od jagoda i naribanu bijelu cokoladu. Fenomenalno! 🙂

  29. Blanka Bakran Štefanac

    Moja mama ima sličan, gotovo identičan recept i oduvijek volim tu tortu, ali nikada je nisam radila. Slučajno sam naletjela na ovaj blog i recept i reko ajmo probat čini se jednostavno. Samo ću napisati da je čizkejk nestao u sat vremena, NESTAO, savršen recept!

  30. Marina

    Draga Sanja, danas krenula u nabavku sastojaka i zapela. Trebam li krem sir tipa abc sir ili pravi svjezi sir. Zbunilo me sta u sastojcima pise svjezi krem sir, a dalje u receptu samo svjezi sir. A i nigdje nema pakovanja krem sira od 500g pa mi nije imalo smisla kupovat 3 komada krem sira za jedan kolac. Ili sam u krivu? Upomoc! 🙂

    • Draga Marina, ja koristim svježi sir, onaj normalan, moze i zrbati, posni, polumasni, koji volis, tko voli moze staviti i abc sir, ja osobno njegov miris ne volim u kolacima, ali ga mnogi vole, pa netko stavi i taj 🙂
      Ti biraj onaj koji tebi pase 🙂

      • Marina

        Super! Kupila polumasni svjezi sir, ali nisam bila sigurna jel to to jer sam prije radila jedan u koji je bas isao krem sir. 🙂
        Puno hvala na brzom odgovoru!

  31. Lilly

    Kolač je ooooodličan!! Sinoć sam ga napravila i skoro je pojeden… Mogu reći da je stvarnooo sličan onome iz Torte i to, presličan ( iskreno samo mi tijesto nije bas bas slicno, ostalo je). I nista nisam mjenjala sve sam napravila po receptu.. Hvala na divnom receptu!

  32. Anonymus 2

    Koliko ml ide kiselog vrhnja?

    • Domaćica

      Ja koristim vrhnja koja su 180 g, mislim da su sva takva, znaci 360 g 🙂

      • lokica

        Molim te koje je to kiselo vrhnje? Imam dukatovo koje koristim pri kuhanju I slatko vrhnje za slag?
        Nemam iskystva sa kiselim?
        Zaista zelim djeci napraviti ova kolac??

  33. maja

    za koju veličinu kalupa je predviđena ova smjesa?

  34. Vesna Vesna

    meni je najbolji sa kvarkom odnosom skutom iz lidla sir exttra jer je neutralan ni slan ni sladak

  35. Ana

    Pozdrav! Ja sam upravo napravila cheesecake po vasem receptu i mislim da ce bit odlican! Samo imam jedno pitanje… Kako cu na kraju izvuc papir za pecenje? Vidim na slikama da je kod vas prisutan sve do bijele kreme a na zadnjoj slici ga nema? Pa me zanima kako se skine? Prvi put radim ovaj kolac pa zahvaljujem na razumijevanju!

    • Hej 🙂 Cijelo vrijeme je u mom slucaju, ja sam ga zajedno s dnom od kalupa premjestila na pladanj. Ako se keksi malo jace zapeku, onda se papir da i izvuci i torta se jednostavno premjesti na pladanj. Fotografije pripreme su kod mene starije, a ove od gotove gotove su novije koje su na crnom kalupu, a papir za pecenje je na fotkama od gotove torte smedji, pa sam te zato malo zbunila :/

  36. zanima me mogu li umjesto kiselog vrhnja staviti slatko vrhnje?
    hvala na odgovoru, pozdrav!

  37. Kmatea

    Oduševljena sam! Ovo je THE torta za ljeto. Radila sam sve po receptu i ispala je savršeno. Moram priznati da je još bolje ako odstoji dan, dva u frižideru (tko izdrži ne pojesti je tako dugo)…mi smo je jeli sa domaćim džemom od dubrovačkih breskvi…danas je radim opet:-)

  38. Anja

    Heej Sanja,
    imam još jedno pitanje kako da izvadim torte bilo Cheesecake ili bilo koju drugu tortu,sad ću i probati onu sočnu čokoladnu tortu iz kalupa ako je još ispod svega toga papir za pečenje??

    • Hej Anja 🙂 ja uvijek koristim kalup koji ima odvojivo dno, skinem obruč, pa često samo prebacim tortu s obručem na neki stalak, ili povučem zajedno s papirom, ako treba malo još odrežem papir da se ne vidi, a ako procjeniš da se može onda prvo prebaci s kalupa zajedno sa papirom na stalak, pa pokušaj izvući masni papir polako. Što se tične sočne čokoladne nju najbolje isto prebaci s papirom ili uzmi nešto šire poput one špatule za torte i prebaci ju, dobro ohlađenu, pomoću toga na tanjur ili stalak. Ako se nesto i pošemeri, malo čistim rukama poravnaj i bit će dobro 🙂

  39. Roberta

    Pozdrav! Recept mi se čini super i planiram ga isprobati vrlo skoro no imam jedno pitanje. Može li se cheesecake spremati u obliku kolača, odnosno u nekakvoj tepsiji pa rezati na komade? S obzirom na priliku u tom bi mi obliku puno više odgovarao ali se bojim da kakav će ispasti krajnji rezultat…

    • Naravno da moze i tako, nista se nece desiti. Pogotovo ako imas odvojive stranice, ako i nemas, prvi komad ces mozda teze izvadiri van, ali ostale komade vjerujem da ces lako izrezati i poslužiti 🙂

  40. ljiljana

    Draga Sanja, želim da napravim ovu divnu tortu, ali imam jednu dilemu. Kako prebaciti tortu iz kalupa koja je na masnom papiru , na tacnu za posluživanje?

    • Ja ju prvo dobro ohladim, da se stvrdne keks, zatim ju skupa s papirom pažljivo prebacim na tacnu, zatim rukom nadignem jedan dio torte, blago izvucem papir prema unutra, pa nadignem drugi dio torte i izvucem ostatak na tu stranu. Ne znam jeste me bar malo skuzili?

  41. Rin

    Draga Sanja, hvala ti na ovom predivnom receptu! Jednostavan da jednostavniji ne moze biti, a okusom najfiniji cheesecake sto sam ikad jela. Pravila sam ga dva dana zaredom. 😀
    Drugi put sam umjesto kremastog stavila posni sir i nama se cak tako vise dopao jer dobije na kiselkastosti.
    Izvrstan bazni recept za daljnje poigravanje okusima. 🙂

  42. starijavor

    Treba li biti kisel na kraju?

  43. Keksomlatica

    Ja sam sada ispekla i nemogu čekat 4-5 sati da ju probam. ???Miriše fantastično

  44. Keksomlatica

    Hahhaha…Nema šanse da čekam toliko??????

  45. Keksomlatica

    Ipak čekam……

  46. Zodra JM.

    zbog cega je uklonjen recept ???

  47. ValenTina Pervan

    Gdje su nestali sastojci i način pripreme za ovu savršenu tortu? :/

  48. Josipa Božičević-Bošnjaković

    Ja ne vidim recept samo slike!

  49. Danijel Simčić

    fantastična torta !!! na vrh sam stavio malo pekmeza od marelica za final touch!!! moji doma su poludili za ovom tortom.Hvali ti

  50. L BY

    Hvala puno za recept, moj muz ima sutra rodjendan i otkad govori da zeli cheesecake kao iz Torte i to, moja sad upravo ide u friz na hladjenje. Puno pozz

  51. Dora Sučić

    Recept se čini super, isprobati ću ga sutra 😀 Samo jedno pitanje, da pričekam da se ohladi pećnica na 170 nakon pečenja keksi?

  52. Boh a jo

    omiljeni !!!

  53. Hello! Po tvom strucnom misljenju, ako pravim po kalupu 28 cm promjera, trebam li staviti 1.5 x svih sastojaka, da mi ne bude preniska torta? Do sada ssm pravila uvijek u 26 i ovo nam je omiljeni cheesecake!

    • Hej Mateja, nisam sigurna kako mi je promaknuo ovaj komentar, oprosti što kasnim s odgovorom. ja bih za tako velik kalup svakako koristila barem 1.5, ako ne i duplu mjeru.

  54. Sana

    Odličan recept

  55. NEDA

    PROBALA PUNO TAKVIH KOLAČA I RECEPATA, ALI OVAJ IZ TORTE I TO DALEKO JE NAJBOLJI. HVALA NA PRECEPTU. ISPROBAT ĆU GA OVIH DANA DA VIDIM JE LI TO TO 🙂

  56. li

    Pravljenje kolača nije moja jača strana, ali ovo je toliko jednostavno i fino da sam sad pravi majstor. Svi koji su probali kažu da im je to najbolji cheescake ikad 🙂

  57. NIKOL

    DANAS RADIM “ČIZ” PO OVOM RECEPTU JER MI SE VEOMA SVIĐA I ČINI SE ZAISTA JEDNOSTAVAN. NO, RECITE MI DA LI JE TIH 20 MIN DOVOLJNO ZA PEČENJE (KALUP OD 24 CM)? ZAŠTO SE VEĆINA cHEESECAKE TORTI PEĆE 50-60 MIN, A NEKE I PO 2 SATA?
    hVALA

  58. lu

    Recept je odlican isprobala sam ga i ne moze biti bolji. imam pitanje .htjela bih napravitj duplu smjesu jeli onda pecem 40 min zutu kremu?

  59. Sandra

    ako radim sa duplo vise SIRA,onda poduplam vrijeme pecenja na 40 min i stavim 4 jaja ?

  60. Stella

    Mene zanima isto to 😃

  61. Amelija

    ODličan 😊🤗

  62. MALJINICA

    Odlican! INAČE NISAM LJUBITELJ SIRA NITI CHEESECAKEA, ALI FRENDICA JE HTJELA CHEESECAKE ZA ROĐENDAN I TAKO SAM PRONAŠLA RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO I MENE, I NJU I MOJE UKUĆANE 🙂

  63. Valentina

    ja sam luda za cheeseCake-om. Imala sam kolegicu koja je imala savrsen recept, ali se nikad Nisam ja usudila napravit. Evo danas prvi put sam radila po ovom receptu i malo je rec da sam odusevljena. Cak i mislim da je malo bolji Od kolegicinog 😃 jedino sto sam mijenjala je da nisam stavljala puno seCera, vise vanil secera i samo polovicu limuna (sok) 💪

  64. Heej. Radim ovaj kolač po tvome receptu po n-ti put. Meni je osobno znao biti malčice premekan, stavila bih gore šumsko voće koje bi znalo utonuti u bijelu kremu. Ovaj puta sam u obje kreme umješala malo škrobnog brašna, gustina jel. Ispala je čvršća, a nije gubila na okusu.

  65. Dobrila

    Jel moze Mascarpone?

    • Ja još nisam radila s njim, više mi je za ove kreme što se ne peku, ali ako biste nešto kremastije, možete koristiti neki krem sir poput abc 🙂

  66. Izabela

    DrAga SANJA,

    RaDila sam ovaj cheesecAke vec puNo puta i svi su Uvijek odusevljeni. Jedino sto mi doyDa nikad nije uspjelo je vizualno razdvojiti zutu od bijele kreme. Grijesim li mozda sto ne cekam da se zuta krema malo ohlAdi pa onda tek Dodam bijelu Ili je Stvar u siru i vrhnju?
    Hvala na savjetu! 🙂

  67. Sanja

    Nisam nikad komentirala, ali radim ovu tortu otkad sam nasla recept. Moje izmjene su:
    Umjesto petita koristim iskljucivo grand cereale, i unutra stavljam naribanu koricu limete, a nekad i dvije. Kombinacija karameliziranog secera i limetine korice su nesto fantasticno.
    Takodjer u tom slucaju koristim sok od limete a ne limuna i puno mi je bolji okus, finija je kiselina a nije toliko jaka kao limunska.
    Takodjer pecem 5 min dulje.
    Dio secera zamijenim s vanili secerom.
    Sve u svemu najbolji cheese ikad🤩

  68. Svetlana

    Znaci torta je vrh moji svi odusevljeni hvala puno za recept

  69. Marijana

    otkad sam otkrila ovaj recept stalno ga spremam. Odličan!!!!!!!!!!!!

  70. Zrinka

    Recept je cool.samo imam pitanje,smijem li tortu zamrznuti.vozila bi je u autu 2,5 sata??? Hvala na odgovoru!!!

  71. Marija Maljkovic

    Hvala Sanja! Moj sin OBOŽAVA ovu tortu, već 6 puta sam do sada pravila i danas opet jer mu je rodjendan sutra. INAČE ja sam u Australiji i šta da ti KAŽEM, AUSTRALIJANCI su se izgubili JEDUĆI. Nisu VEROVALI da je DOMAĆA. Veliki pozdrav Marija

  72. Petra

    Radila sam ovu tortu u nedjelju. Umjesto petit bUerre keksa stavila sam digestive integralne kekse i koristila sam ricotu umjesto svjezeg sira. Recept jE odlican! Definitivno Cu ga koristiti i ubuduce!

  73. Angelpig

    JA svjezi SIr pomijesam sa mascarpone (malo ili vece PAKiranje, ovisi koliki je kalup) ako zelite da torta bude visa. A gore stavim mileram 400g. I ne puno limuna, malo iscijedim i liznem 🙂 jednom sam ubacila i borovnice pa je ispala ljubicasta.

  74. vanja

    uovom kolacu se definitivno koristi digestive keks, ne petit beurre. kolac je prefinog ukusa i jako lici onom iz torte i to. meni je gornja krema ispala dosta rijetka, iako sam koristila 22%mm kiselo vrhnje. da li imate savjet sta mogu staviti u vrhnje kako bi bila malo gusca krema?

    • Draga Vanja, keksi se mogu koristiti po izboru, tako i sama nekad koristim Digestive, nekad McVities, samo neki keksi imaju više maslaca u sebi pa se pdologa zna mrviti kad se spoji s količinom maslaca u podlozi i receptu, pa je recept pisan za Petit 🙂
      Što se tiče kiselog vrhnja, to zavisi od vrhnja do vrhnja, ja većinom koristim Dukatovo ili ono od Kauflanda i ne bude prerijetko, a možete korisititi i Mileram.

      Nasdam se da sam barem malo pomogla 🙂

  75. vanja

    Mislila sam da za original, tj. da u torte i to sigurno koriste digestive keks za cheesecake

  76. Zizi

    Probala sam ovaj recept za suprugov rođendan, a on je probao svaki cheesecake u ZAgrebu, i veli da je ovo najbolji koji je jeo. Jedino što sam promijenila od originalnog je što nisam stavila limunov sok, nego limunovu koricu, pa nije bilo prekiselo. Uglavnom, sve pohvale za recept i definitivno ću ga ponovo peći 🙂

  77. Branka Resetar

    Hvala na receptu! Pravim je stalno, jer nisam najbolja s kolacima. Ovo je definitivno predobro i prejednostAvno.

  78. tamara

    nakon desetaka isprobanih recepata za cheesecake konačno sam pronašla savršen i ne radim više niti po jednome drugome.

  79. Mihaela

    OVO JE NAJBOLJI CHEESCAKE IKADA!!! MOJI KLINCI HOĆE OVAJ I NITI JEDAN DRUGI. HVALA NA IZVRSNOM RECEPTU😍

  80. Jurica

    Od 2013. Do danas radio sam ju valjda 200 puta, svaki puta uspije i da, to je taj cheesecake koji obožava svatko tko ga proba…

  81. Kora

    Ako zelim visu tortu, mislite da mogu staviti 200g vise sira i jos jedno jaje ekstra? I da li se na bijelu kremu moze staviti pokrivka za tortu (do sad sam pokrivke stavljala samo na slag)?

    • Hej, možeš da, ili jednostavno koristi tako nešto manji kalup, 22-23 cm recimo, alči možeš se igrati i omjerima, ne može ispasti loše 🙂 Pokrivka bi mogla, ovo je slično kao šlagu, jedino je plag mekši i ravniji, a cheesecake dok se ohladi bude tvrd i rubovi možda ne skroz ravni pa bi tu mogao biti problem. Eventuakno nakon hlađenja zagladiti sve šlagom pa staviti pokrivku 🙂

  82. Anđela

    Ja sam Odusevljena ovim receptom ali sam Jos malo eksperimentirala i ubacila mango u zutu kremu i mogu vam reci da je stvorena prizma Savršenih okusa i savrseno se mango ljubi sa sirom tako da preporucam da pokusate.

  83. Danijela

    zanima me ,moze li se dodati neko voće u bijelu kremu,visnje,šumsko ili borovnice?jvala

  84. Iva

    Isproban recept, odličan!! Brzo gotov, jednostavan, i fin! Di ćeš bolje! 😁😁

  85. Ines

    Okusom ispalo savršeno, ali mi je nekako mokar. Ne znam što je mogući razlog. Keks je skroz vlažan, samo na rubovima je suh… Ako znate razlog, pomagajte 🙂 jer jako mi je fin.. radila bi opet, ali da ne bude kao da je upao u vodu 😂

    • Hej Ines, a jesi li radila sve po receptu? Zapekla kekse?
      Jedino što mi pada na pamet je da su keksi s više maslaca pa dok se sve spoji, ali znala sam koristiti baš i mc vities u ovoj kombinaciji i svakakve pa nikad nije bilo baš vlažno jer se u tih 4-5 minuta keksi stvarno dobro zapeku i kad dođe krema na njih i odmah nazad u pećnicu idu dalje na pečenje 🙂

  86. KRISTIAN

    HVALA PUNO NA RECEPTU, OSTALI SMO JEDNOSTAVNO ODUSEVLJENI! FANOVI SMO TORTE I TO CHEESECAKE-A I OVAJ RECEPT JE UPRAVO ONO ŠTO SMO TRAŽILI! UMJESTO LIMUNA, DODALI SMO 125 GRAMA BLENDIRANIH BOROVNICA I 125 GRAMA CIJELIH BOROVNICA. SAVRSENSTVO! HTIO BIH NAPOMENUTI DA NAM JE OVO KAO NOVOM BRACNOM PARU BIO PRVI KOLAC KOJEG SMO NAPRAVILI ZAJEDNO. 🙂 LIJEP POZDRAV, KRISTIAN!

  87. Vedrana

    Savršena! super jednostavna! Puno hvala

  88. Zvjezdana

    Pozdrav, radim ovu tortu i samo ovu tortu za sve prigode već cca 4 godine i sve sam zarazila s njom. Torta je Odlična! Da li mi možete dati savjet kako napraviti PRELJEV od šumskog voća Gore? Hvala 🙂

  89. Mira Lolic

    recept je odlican!
    a jeste li objavili drugi recept za cheese cake sto ste pominjali u prethodnim komentarima, za koji ste rekli da je bas bas orginalan cheese cake u torte I co?

  90. mIRKO

    ISPROBALI SMO RECEPT I ISPAO JE SAVRŠENO. Jedina promjena : bez limuna, ali sa borovnicama. čak nam je i bolji od torte i to!

    sada bismo htjeli isprobati čokoladnu verziju, da li imate savjet što trebamo promijeniti u ovom receptu?

  91. Igor

    Originalan cheesEcake je kilometrima od ovog. Kakvi pettit keksi,🤦‍♂️ idU DIGESTIVE KEKSI, kakav vindijin sir, ide philadeLphija sir 🤦‍♂️🤦‍♂️I MOGAO BIH U NEDOGLED S OSTALIM NAMJERNICAMA 🤦‍♂️🤦‍♂️
    Još jedna prevara u nizu Fake TORTI OD SIRA. ZA PRAVU TORTU MORATI ĆETE JOŠ UVIJEK U TORTE I TO.

    • Pozdrav Igor, ja sam recept ovako dobila prije dugih 8-9 godina i tako sam sam ga stavila na blog jer mi je tada bio sličan, dugo tu stoji, nije ovo nikakva prevara niti ide u tom smjeru 🙂
      Prva sam veliki fan Torte i to slastičarnice i kada sam u Zagrebu često idem tamo, ovo je samo slična verzija koju si netko može napraviti doma i torta je fina i jednostavna za kućnu verziju.

  92. MAma

    Odlican Recept!
    Nama je odlican i sa philadelfijom i sa vindijinim sirom.

  93. Pozdrav,
    Meni se zuta krema nije bas bila ispekla, a kad sam prelila bijelu preko zute, kao da mi je bilo malo smjese, jedva sam prekrila povrsinu. Izgleda samo kao neki namaz preko zute. Uopce nije onako lijepo, nije debeli sloj. A kalup je 22 cm.

    • Evo me i tu, Žuta krema bi svakako trebala biti pečena unutar tog vremena, ali ako tvoja pećnica slabije peče uvijek možeš ostaviti malo duže, kojih 10 ak minuta maksimum, a u kalupu 22 cm s ovim mjerama bi se trebali vidjeti svi slojevi baš lijepo :/

  94. Samo jos da napomenem, ja sam negdje citala da treba cekati da se kora ohladi pa onda stavljati fil. Ako ti nisi cekala, onda se tvoja pekla na nesto manje 250 dok se nije smanjilo na 170? Jesam u pravu? I evo probala sam je, moram reci da je ukus jako dobar, ali ne izgleda bas lijepo kao na slici. Kora mi se dora skroz omeksala, uopce nije hrskavo, vec socno kao biskvit. Bijeli fil mi je jedva prekrio zuti, negdje se i nazire zuti. Sve svemu, okus je dobar, ali nije to to. Koristila sam maskarpone sir i vrhnje iz Aldija milsani. Ali sad vidim da ima 0% mm ☹
    Dobro to mi je sad jasno, ali zanima me zasto kora nije kora i da li sam trebala mozda duze peci zuti fil. Jer on mi je u sredini jos bio onako kremast, nije bio tvrd.

    • Hej draga Sanija, ja uvijek radim po ovom receptu kako sam napisala korake i pečem po temperaturi koja je navedena, doslovno uvijek recepte pišem u detalje kako ja, trudim se stvarno ne preskočiti nijedan korak 🙂 Keksi dole zavise od samih keksa, nekad budu skroz mekani ako keksi u sebi imaju više maslaca, neka budu malo hrskavi, ali rijetko kada su skroz hrskavi jer ipak imaju dvije kreme iznad sebe. S mascarpoenom nisam osobno nikad radila ovaj cheesecake pa ne mogu reći kako se ponaša ovdje, kao ni za vrhnje, ako si koristila da sve skupa bude 360 g trebalo je biti okej. Što se tiče žutog fila, ne bi niti smio biti tvrd, već samo kompakatan, ne smije curiti npr., ali mekan i treba biti, ovo je kremasta torta.. Nadam se da sam barem malo pomogla 🙂

  95. Hvala ti Sanja,
    Jasno mi je. Pokusati cu drugi sir. Samo jos jedno pitanje molim te. Kad peces kore 4 min da li nakon toga cekas da se ohladi ili stavljas zuti fil na onako toplu podlogu. Jer ako stavis na toplu podlogu i onda odmah u pecnicu, znaci da se prvih minuta zuta krema pece na visokoj temperaturi dok se sa 250 ne spusti na 170. Ja sam cekala da se ohladi kora pa se naravno i pecnica ohladila pa mi je mozda to nedostajalo da se bolje ispece zuta krema?

  96. Ah so, a ja sam cekala. Pa mi je vjerovatno zato ostala nepecena do kraja. Jer ipak treba da se smanji sa 250 na 170 i za to vrijeme se bolje ispekla. Ja sam citala negdje da se baza uvijek mora ohladiti pa eto… vjerovatno je tu bila greska

  97. Dora

    Deaga sanja, tortu sam peavila nekoliko puta i oduaevljena sam! Zanima me moram li pospiati secer po dnu? Zasto se posipa i postoji li neka deuga opcija? Hvala

  98. Tatjana

    Moj prvi CHEESEcake u ŽIVOTU!
    Obzirom da je kćer zaželjela baš cheesecake za rođendan, odlučila sam napraviti baš baš PRAVI, po vašem receptu. Preprezadovoljna SAM, hvala puno! Ispao je vrh!! 🥰

  99. Dijana

    Najbolji recept, radila sam ga vec dosta puta, svi me uvijek pitaju za recept, hvala

Trackbacks for this post

  1. Jednostavne oblatne - Domaćica | Gastro blog
  2. Cheesecake s ABC sirom - Domaćica | Gastro blog
  3. Mini cheesecake – Seasoned it with Love

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.