
Crumble s jagodama jedan je od mojih najdražih kombinacija kada je u pitanju prhko tijesto i voće, a uz kuglicu sladoleda od vanilije ili s malo grčkog jogurta i mente dobivamo pravu ljetnu slasticu!
Crumble s jagodama
Sastojci:
Sastojci:
- 500 g svježih jagoda
- 3-4 žlice šećera
- 1 žlica gussnela
Sastojci za posip:
- 160 g zobenih pahuljica
- 40 g glatkog brašna
- 4 žlice šećera
- 100 g maslaca
Priprema:
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
Voće operite, narežite na sitno pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
-
Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu ili tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
-
Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip pa ga istresite na voće.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok jagode ne omekane.
-
Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom