Crumble od jagoda

crumble s jagodama

Crumble s jagodama jedan je od mojih najdražih kombinacija kada je u pitanju prhko tijesto i voće, a uz kuglicu sladoleda od vanilije ili s malo grčkog jogurta i mente dobivamo pravu ljetnu slasticu!

Crumble s jagodama
Sastojci:
Sastojci:
  • 500 g svježih jagoda
  • 3-4 žlice šećera
  • 1 žlica gussnela
Sastojci za posip:
  • 160 g zobenih pahuljica
  • 40 g glatkog brašna
  • 4 žlice šećera
  • 100 g maslaca
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Voće operite, narežite na sitno pa mu dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
  3. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu ili tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
  4. Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i maslac. Rukama izmrvite posip pa ga istresite na voće.
  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok jagode ne omekane.
  6. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom

Share this

Pin