Zadnji vikend u lipnju bila sam pozvana u Novigrad, u Aminess hotel da iskusim njihovu gourmet ponudu. Budući da sam veliki ljubitelj Istre i svega njenog pristala sam na poziv i rado se odazvala.
Gourmet ponuda krije Aminess Wine & Gourmet Nights i Aminess Cooking with Class by David Skoko koji pružaju gastronomski užitak na nekoliko razina.
Na radionice “Cooking with class by David Skoko” mogu doći oni koji borave u hotelu, radionica je besplatna, no broj mjesta je ograničen na nas dvadesetak pa ukoliko planirate ići da znate unaprijed sačuvati svoje mjesto.
Meni je ovo bio divan spoj kuhanja i druženja. David Skoko vodi glavnu riječ, čuje se svakakvih trikova, ali i anegdota behind the scenes. Tu i tamo uskoči netko od polaznika da pomogne. Recepti su svi primjenjivi doma, namirnice su sve lako dostupne, iako tanjuri izgledaju restoranski.
Ove radionice ponovno kreću u rujnu, trenutno traje ljetna pauza. Evo nekoliko fotografija kako je nama bilo.
Spremali smo ražu, zatiM tunu pa sipu.
Drugi dio gourmet ponude su večere.
Svaki mjesec jedna večera – 5 slijedova, 5 vrsta vina, 2 vrhunska chefa, divan ambijent uz more i to sve za 350 kn po osobi.
Zadnja takva večera na kojoj smo mi bili održana je u restoranu Oliveto u sklopu @aminesshotels u Novigradu koji je pokrenuo ove Wine&Gourmet večere koje se održavaju svakog zadnjeg petka u mjesecu. Sljedeća se održava u restoranu Half8, također u Novigradu i na nju mogu ići svi koji rezerviraju mjesto pa ako ste negdje u blizini tog 26. srpnja eto ideje. Ovdje nije bitno jeste li gost hotela ili ne.
Za vas kuhaju David Skoko i Janez Bratovž.
Susret mora i vina u njihovom stilu.
Divno iskustvo!