Bajkoviti Dvorac Janković u kojem možete spavati

Do sada sam vam donijela puno priča iz moje Virovitičko-podravske županije, s raznih mjesta koje mi, kao obitelj, volimo, kojima se vraćamo i na kojima redovito punimo baterije, a ovog puta vam donosim priču o jednom Dvorcu Janković.

Sada već mogu reći kako je naša županija doista poznata po dvorcima i kurijama u kojima možete spavati, buditi se kao plemić i gdje možete istražiti našu povijest i unijeti taj dašak starih vremena u svoju svakodnevnicu.

Slavonija je doista bogata svojom ponudom i ovdje možete istražiti toliko toga, a jedan ovakav dvorac neka vam bude izvrsna polazišna točka od kuda ćete krenuti. Smjestite se u jednu od njegovih čarobnih soba i zaputite se u istraživanje.

Bilo da ćete istraživati naš Papuk, posjetiti vinarije i restorane s lokalnom hranom, razna imanja poput Zlatnog Klasa ili Višnjice, ići jahati ili voziti bicikle, možda provozati i kanu rijekom Dravom ili samo uživati u našoj čistoj prirodi, tu smo, čekamo vas.

Sobe u prizemlju dvorca imaju pogled na prekrasan stoljetni park koji ga okružuje ili imaju izlaz na terasu u dvorištu dvorca na kojoj se nalaze ležaljke za uživanje na njhovoj zelenoj plaži. A od nedavno možete spavati i u sobama na katu gdje se nalazi popularna “soba s kadom”. Dok je jako popularna i ona s velikom stijenom gdje imate osjećaj kao da spavate u kućici na drvetu, a možete li ovdje zamisliti snijeg?

„Dvorac Janković” je ujedno i Centar za posjetitelje koji čuva mnoštvo tajni, proživljenih događaja i legendi koje su osmišljene na jedan modernistički i zabavan način. Unutra se nalazi Lobby bar, nazvan i ‘Salon za gospodu’ te ‘Restoran Papuk’ gdje se poslužuje pravi slavonski doručak tako da vaš boravak ovdje bude potpun.

Dok perivoj skriva pet QR točaka koje otkrivaju tajne dvorca, a putem vam ih iznosi sam grof Janković preko aplikacije na tabletima. Ukoliko se proširena stvarnost ne može obići radi vremenskih uvjeta, moderno i opremljeno 5D kino s tematskim videozapisima pruža vam podjednak užitak.

Dok ste ovdje svakako isprobajte i Sandrine prefine kolače u kafiću, mala remek djela čije ćete okuse ponijeti sa sobom. Posjetite i suvenirnicu u sklopu dvorca te sa sobom ponesite vama dragu uspomenu na boravak ovdje – na raspolaganju su vam i vina, domaća piva, kuharice, šalice, kao i najfinije lokalne čokolade.

Share this

Pin