Banana kruh

Banana kruh

Ovo je kolač za situaciju kada vam svekrva dođe i kaže donijela sam banane, ove 3 prezrele i smeđe ću baciti, ali od ovih novih možemo raditi onaj kolač s bananama. Vi kažete, nemojte baciti, napraviti ću odmah kolač od njih, i napravite ga, za 45 minuta ga već možete jesti. A dok se on peče, vi se spremate za zumbu, izvadite kolač van i odete, a ukućanima ostavite fine mirise da guštaju.

U ovaj kolač idu smeđe banane, najbolje su one prezrele, koje nitko ne voli, ali u ovom kolaču funkcioniraju savršeno.

U ovaj kolač možete dodavati razne namirnice, ja sam ovoga puta dodala kokos i nasjeckanu čokoladu, jednom sam u njega dodala orahe i lješnjake i čokoladu. Zavisi kako ste raspoloženi, za koga ga radite ili što trenutno imate u kuhinji. Savršen je i kada ga dodatno premažete nekim čokoladnim namazom, možda s onim savršenim BAM namazom od lješnjaka.

Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

4.89 from 9 votes
Banana kruh
Banana kruh
Prep Time
10 mins
Cook Time
40 mins
Total Time
50 mins
 
Najjednostavniji i najbrži banana kruh.
Sastojci:
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i ulje. Sve zajedno dobro izmiješajte.

  3. Zatim u to dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ponovno sve zajedno dobro izmiješajte pjenjačom.

  4. Po želji sada dodajte malo kokosa, čokolade po želji, oraha, lješnjaka, badema, grožđica, ostalog suhog voća, kakaa...

  5. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći oko 40 minuta. Probajte sa čačkalicom kada je gotov, čačkalica bi trebala van izaći suha. Normalno je da kolač potamni, neće izgoriti, ne brinite. Ja sam pekla u tepsiji srednjeg promjera, onoj starinskoj bakinoj, ona je 17*29 cm. Pa se držite tih nekih okvira.
  6. Kolač čuvajte u plastičnoj posudi da ostane svjež i nekoliko dana.
Napomena:

Šalica je od 2 dcl.

Share this

Pin

67 komentara

  1. Super jednostavno, a izgleda jako fino 😉 Sigurno ide na “bookmark” i čeka neke sljedeće smeđe banane 😉

  2. Nisam ga nikad probala, a izgleda tako fino i jednostavno za napraviti. Sastojke imam, za koji dan kad banane još malo sazriju svakako ću ga napraviti! 🙂

  3. Obožavam banana bread, pogotovo onaj u kojeg ide i naribana jabuka, taj je najsočniji i najukusniji od svih koje sam probala.

  4. i ja bas volim banana bread! =))

  5. Anonymous

    u kojem ‘obliku’ dodajemo cokoladu u smjesu ? naribanu, na kockice ? 🙂 zvuci odlicno!

  6. Anonymous

    Šalica je od 2 dcl ili?

  7. Anonymous

    Joj ispričavam se draga, nisam vidjela,navratila nabrzinu �� banane prezrele, ne mogu čekati ☺pozdrav i hvala na brzom odgovoru, pratim sve tvoje recepte, i čekam ih sa nestrpljenjem.. ��

  8. lea

    Sinoć pekla (uz dodatak mljev.lješnjaka i kokosa), u manjem četvrtastom kalupu za kruh. Ispao baš kao kruščić….odličan kolač, naročito meni koja volim takve biskvitaste kolače puno više nego kremaste.
    Bas sam happy!!

    • Bas sam sretna, drago mi je da ti je super ispao, meni se tako jako dugo pece, imam ovu pecnicu na ventilator, pa izbjegavam 🙂 mada kao i ti volim taj oblik ‘kolača kruha’ 🙂

      • lea

        i ja sam radi oblika izabrala taj kalup…. ukusniji mi je kolač koji mi je i na oko “po gustu”,haha. Super si i super su mi recepti…sve sam ih poskidala u svoju recipe box i – čekaju red. Javim kako koji napravim (kad savladam umetanje slika,idu i one). :*

        • Tina

          Sanja, help! 🙂
          Obozavam tvoje recepte i ovaj mi je odlican, ali zadnjih par puta mi je ISpao nekako moKar. Radila sam tocnim redoslijedom kao sto sI navela, ali nakon pecenja nije kao kruh ili biskvit, vec djeluje mokro (iako je i dalje ukusan i pecem ga cak i malo duze). Jucer sam promijenila redoslijed pa Sam prvo jaja pomijesAla sa secerom i onda ostale sastojke, ali rezultat je bio isti. :/ Sto mislis, zbog Cega bi to moglo biti?
          Hvala!

          • Draga Tina,
            to i je takav recept, treba biti sočan, nije suh kao biskvit, iako se zove banana kruh i peče se kao kolač, tako da sve radiš dobro 🙂
            Sada jedino može biti da ti se takav tip kolača ne sviđa, što je okej, jer ovaj kolač ili voliš ili baš i ne..

  9. katarina

    Draga Sanja,
    nabasala sam na tvoj blog još prije možda pola godine ili više, i to slučajno, dok sam tražila recept za flammkuchen. Od tada sam probala i neke druge recepte, a ovaj je “prelio čašu” i odlučila sam ostaviti komentar. 🙂 Danas sam drugi put radila ovaj kruh… I prefin je! I nema više crnih banana u smeću. Prvi put sam dodala rogač, a danas kokos i komadiće badema, nešto manje šećera i integralno brašno, umijesto običnog i ova druga verzija mi se puno više sviđa. Usput, sviđaju mi se tvoji recepti i fotke i hvala što ih tako nesebično dijeliš i što stvarno sve detaljno objasniš i ništa ne skrivaš. Veselim se novim receptima:)
    Pozdrav iz moje kuhinjice,
    K.

    • Draga Katarina, hvala ti puno na komentaru 🙂 Ljepše mi je dok ih ostavljate, onda imam dojam da ne pričam sama sa sobom 🙂 Zato se slobodno uvijek javi kada budeš u mogućnosti. Ja npr. nisam uopće voljela Banana kruh, dok nisam isprobala ovaj recept 🙂 Zato je dobio mjesto ovdje, jer je tako fin i jednostavan, drago mi je da je i isproban s vaše strane 🙂 Smeđe banane nitko ne voli 😀

  10. Antonija

    Bok domaćice!
    na tvoj rad sam naletjela sasvim slučajno na facebooku i pratim ga od samih početaka. Zaljubila sam se u tvoje lijepe fotografije hrane, jednostavne recepte i želju za dijeljenjem znanja u kulinarstvu.

    Danas sam po prvi put radila banana bread i to po ovom receptu i super je ispao. dodala sam po svom guštu krupno narezanu čokoladu i malo ruma.

    Svakako preporučam! 🙂

    • Antonija, od srca ti hvala na ovom lijepom komentaru 🙂
      Uhh čokolada i banane da, rum i ja volim, ali moji ukućani ne pa ga tako rijetko koristim 🙁 😀

  11. Nena

    Bok svima, jučer sam odlučila iskoristiti točkaste banane i napravila kolač po vašem receptu. Smanjila sam količinu šećera na pola i dalje je prepresladak (čak i mom dečku kojem nikad ništa nije preslatko). Također mi se duže pekao, skoro sat i dvadeset. Aliii…aroma i tekstura prekrasna, svakako ću pokušati opet, ali s manjom količinom šećera 🙂

    • Možda su banane bile baš baš slatke, inače stvarno nije presladak, barem nama, ali dobro svi smo drugačije navikli jesti 🙂 U kakvom kalupu si ga pekla? Nikako se nebi smjeo peći tako dugo?

  12. Ovaj recept mi je simply the best. Radim ga cesto, dodam mljevene orahe, blansirane bademe na krupno sjeckane – 100g iz lidla, cimet, nekad rum i aromu vanilije. Svi koji su probali ovaj banana bread slazu se da je najbolji 🙂 naprosto je neodoljiv, a recept super jednostavan! Hvala ti na receptu 🙂

  13. Ivana Božić

    Kako je finooooo. mljac.
    pravila sam sa brasnom od slanutka jer ne smijem gluten.Stavila cokolade, cimeta, bADEMA a umjesto šećera med.

  14. Ivana Božić

    Kako je finooooo. Mljac.
    Pravila sam sa brasnom od slanutka jer ne smijem gluten. STAVILA cokolade, cimeta, bADEMA a umjesto šećera med.

  15. iVA

    DRAGA SANJA, NIKAKO DA TI ZAHVALIM NA OVOM RECEPTU! NEDAVNO SI MI SPASILA PAR JAKO ZRELIH BANANA KOJE NIKAKO NISAM HTJELA BACITI VEĆ ISKORISTITI ZA NEKU BRZU I JEDNOSTAVNU SLASTICU. FINALNI PRODUKT JE PRIMIO I POZITIVNE KRITIKE KOLEGA NA POSLU:-) S DOLASKOM JESENSKIH DANA KADA JE PEČNICA VIŠE U FUNKCIJI PONOVNO IDEM U AKCIJU, JEDVA ČEKAM PRAVLJENJE NOVE RUNDE. IMAM JOŠ PAR TVOJIH RECEPATA “NA PIKU”, JAVIM SE KADA IH ISPROBAM. SAMO TAKO DALJE, SVAKA ČAST! LP, iVA

  16. Irena

    Pravila vise puta i svaki put bude odlican! Volim sve recepte sa bananama, hvala vam puno!

  17. Katja

    Brz, jednostavan, sočan. jednostavno me sanja nikad ne iznevjeri 😉 kako sa slatkim tako sa slanim.

  18. Valerija

    Draga domacice,

    Nisam pravila po ovom receptu ali svakako planiram, jer ovaj koji sam danas radila mi je ispao gnjecav i sad sam naletila na tvoj recept. Ono sto mene inace muci u receptim s maslacem- sto znaci otopljen? Da se otopi do tekuceg stanja? Jer ja obicno stavim omeksani ali se on tako tesko izmiksa, ili ja to ne znam kako treba, u svakom slucaju mi se cini bolja varijanta tekuci maslac..
    Unaprijed hvala na odgovoru, i javim kako je isapo cim ga budem opet spremna raditi, ovaj put po ovom receptu 🙂

    • Draga Valerija, umjesto maslaca možeš staviti i 50 ml ulja, ja u zadnje vrijeme tako 🙂 a inače znači do skroz tekućeg stanja 🙂 Nadam se da će ti se svidjeti ovaj recept 🙂

  19. Andreja

    Sve super jedino mi se kolac ispuhao kad sam provjerila cackalicom na kraju je li pecen. Ne znam zasto al vec dva puta mi se to.dogodilo pa izgubi oblik.

  20. IVANA

    ODLICAN RECEPT, PREFIN KRUH, DANAS PRAVIM OPET 🙂

  21. DARIJA

    žIVIO GOOGLE & PRONALAZAK OVOG RECEPTA. sPAS ZA SVE NAS SMOTANE U KUHINJI, A REZULTAT JE SUPEEEEER! HVALA SANJA!
    DARIJA

  22. mirjana

    izvrsno, ali bez šećera i sa dva šprstohvata

    izvrsno ali bez šećera i sa 2 prstohvata soli.

  23. sonja

    Probala sam kolac kod jedne projateljice koja ga je ispekla Bas kad sam dosla u POSIJETU.PREFINO.Nikad nisam jela nesto tako slicno a pogotovo tako jednostavno. kupila sam bananane da ga odmah ISPROBAM Samo moram cekat da potamne😁…

  24. Nataša

    Odličan recept! Pravim već drugi put sa sjeckanom tamnom čokoladom i tostiranim lješnjacima. Hvala puno za recept i lijep pozdrav,

    Nataša

  25. Valisha valerija

    Znaci koliko ovo moze biti FINO!!! 😍 Vrh…
    Hvala ti na receotu 💓

  26. Mirna

    Pozdrav 🙂
    Taman se spremam Peci. Imam doma Onaj NutrigoloV kakao u prahu (gorak je), pa me Zanima ako nJega stAvim u kolac (cajnu zlicicu) , Hoce li biti I pregoraK? Hvala:)

  27. Jaga

    Super je ispao, baš dobar i jednostavan recept! Imala sam smrznute borovnice pa sam njih stavila u sredinu tijesta – predobra kombinacija! Svi su oduševljeni…

  28. Every successful person has a beginning

  29. Alma

    JA sam tek za vrijeme ove korone pocela da učim kuhati, i ono što mi je bitno je da mogu napraviti nesto od tako malo sastojaka KOJe imam u kući a da ne moram ići u trgovinu TAKo sam naletila na vašu stranicu i napravila sam ovaj banana kruh malo jr reći da sam ponosna na SEBe a i odusevljena jedonstavnoscu i ukusom 🤗🤗

  30. Zeljka Palcic

    Odlican! Radim ga u bezglutenskoj verziji. Sin mi sugerira svako malo,Mama molim te PRAVi smedji kolač

  31. probacu izgleda super

  32. Hannah

    Draga Sanja

    Hvala vam na fenomenalnom receptu. ❤️

  33. Ana

    Nikad nije ostalo za dan iza! Savrseno!

  34. Ivana

    Jako sočan kolač, fino miriši i ukusan je. Meni koja inače obožavam slatko je pre PREsladak tako da ću drugi put staviti duplo manje šećera. 😁 Što se tiče pripreme prelako je i brzo gotovo. Super

  35. RAdila sam banana kruh po tvom receptu ,šećera sam stavila samo dvije žlice i dovoljno je sladak. kruh je dobar ukusan soČAn . hvala na receptu 🙂

  36. tihana

    A da li su navedene kolicine za klasican kalup za kruh od 30 cm ili bih trebala povecati mjere? Unaprijed hvala

  37. Moj dragi obožava ovaj recept 🙂
    Pojeo se u jednom danu a meni prelagano za spremit :*

  38. Probala sam tvoj recept baNana kolaca i mogu rec da je divan . Kolac je mekan socan mirisan to je to sta sam htjela uvik
    StaviLa sam pirovo brasno malo soka narance 50 gr meda grozdice zacine . Predivan Eto hvala na receptu 😍

  39. jasenka

    POZDRAV,vidim da si napisala da je velicina tepsije 17*29 cm i da se drzimo tih okvira, to me malo zbunjuje.
    imam dvije tepsije i ni jedna nije tih mjera, naime, jedna je 18.3 x 21 cm, a druga je 15cm x 27cm.
    ni jedna od te dvije ne ulazi u tvoje okvire, koja su moguca odstupanja?
    jedva cekam da upecem ovaj kolac, hvala ti na receotu, samo mi molimte savjetuj koju tepsiju da uzmem 🙂
    Ljepi pozdrav od jasenke

  40. Jasminka

    ISPROBAN VEC MNOGO PUTA I MORAM RECI DA UVIJEK ISPADNE SUPER, JER SVAKI PUT IDE NEKA NOVA KOMBINACIJA, OVISNO O ONOME STO IMAM U KUCI. OSTACI OSTATAKA, SVE MOZE, ZATO GA NAJVISE VOLIM I CESTO RADIM.
    HVALA nA RECEPTU 🥰

  41. Nikolina

    Pozdrav,dali znate koliko bi stavili banana i ostalih sastojaka za troskoku smjesu

  42. Kristina

    Samo Bih pitala KOLIKO dana može stajati taj KRUH?

  43. Julija

    Kruh je odlično ispao, samo što mi se PEKAO puno više nego što piše

  44. Mene zanima da li je netko pekao u vatrostalnoj a ne u trpsiji ? Hrpu “biskvitnih”kolača sam pekla u njoj i ispali su nam baš sočni a izbjegavala sam takve kolače jer je mojima bilo to presuho. S obzirom da je sočan sam po sebi neznam kakav bi bio da se tako peče. Hvala na receptu , pečemo ga barem 2 puta na tjedan klinki za savršen doručak jer je idući dan i dalje prefin. 🥰

  45. Dora

    Najdraži recept za banana KRUH 🙂

  46. Igor

    Imate prijedlog zamjene za secer i kolicINu?

  47. Vedrana

    Godinama kasnije, jos se vracam najdrazem receptu za najbolji banana bread

Trackbacks for this post

  1. Banana muffini - Domaćica | Gastro blog

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.