Brownie s bundevom i sirom

Svoj recept za najbolji dupli čokoladni brownie s višnjama već imam, posebno je sočan, a najbolji je na sobnoj temperaturi kada je čokolada pomalo otopljena. Ovoga puta sam taj recept malo izmijenila i ovom browniju sam dodala bundevu, uključila sam ju duplo u recept, a dodala sam i svoj omiljeni svježi sir. Bundeva i svježi sir su mi jedna od boljih jesenskih kombinacija što se tiče deserata. Vjerujem da ćete voljeti ovaj kolač.

Recept

Brownie s bundevom i sirom
Recept za najsočniji brownie dobio je novo, jesensko ruho. Bundeva, sir i čokolada, tko nije probao - neka obavezno proba.
Sastojci:
Sastojci za brownie
  • 130 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g pirea od bundeve
  • 150 g šećera
  • 50 g tamnog kakaa
  • 75 g brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 3 cijela jaja
  • 100 g mliječne čokolade
Sastojci za kremu
  • 250 g svježeg krem sira
  • 100 g pirea od bundeve
  • 1 veliko cijelo jaje
  • 4 žlice šećera
Priprema:
  1. Bundevu ogulite, nasjeckajte na sitno i skuhajte pire. Pire prije upotrebe prohladite.
  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  3. Manji kalup obložite papirom za pečenje.
  4. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte pire od budneve, promiješajte i maknite s vatre.
  5. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte.
  6. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.
  7. Izlijte u kalup.
  8. Zatim pripremite kremu tako da ćete sve sastojke zajedno izmiksati. Kremu prelijte preko brownie podloge i prošarajte nožićem.
  9. Stavite peći oko 30 minuta.

Share this

Pin

9 komentara

  1. Da Bar

    Može recept za domaću pitu od jabuka?

  2. Alica Stančin

    Uuu moji su ukućani oduševljeni, savršen spoj okusa 🙂

  3. Auu pa baš mi je drago 🙂 <3 <3
    meni isto jako pašu te kombinacije, mislim davam uskoro donosim jos jednu bundeva sir kombinaciju 🙂

  4. malalili

    divne fotografije, a odličan recept . isprobala, i svi smo uživali.Dodala sam jedino u tijesto smjesu začina za medenjake(cimet, ginger i muškatni oraščić).Lijep pozz

  5. Ajoj pa to je zakon, ja obožavam taj začin, u zadnjih mjesec dana u sve ga trpam 🙂 Mislim u slastice sve ga trpam 😀

  6. Nikolina

    Mmmmm! Probat ću ga danas napraviti! Jedino sto bih ja stavila 1/3 šećera. Hoće li to znatno utjecati na čvrstoću biskvita?

  7. Nikolina

    I tako, ispekla ga s 35g secera i 300g pirea i super je ispao 😉

  8. Draga Nikolina,
    nešto mi nisu dolazile obavijesti za komentare, selili smo web na drugi server, oprosti što kasnim s odgovorom, drago mi je da je uspjelo i da si vjerovala sebi, treba se nekad poigrati 🙂 većinom dobro prođe 🙂 Molim te nemoj ništa zamjeriti.

Trackbacks for this post

  1. buy adipex celebrity