Svoj recept za najbolji dupli čokoladni brownie s višnjama već imam, posebno je sočan, a najbolji je na sobnoj temperaturi kada je čokolada pomalo otopljena. Ovoga puta sam taj recept malo izmijenila i ovom browniju sam dodala bundevu, uključila sam ju duplo u recept, a dodala sam i svoj omiljeni svježi sir. Bundeva i svježi sir su mi jedna od boljih jesenskih kombinacija što se tiče deserata. Vjerujem da ćete voljeti ovaj kolač.
Recept
Brownie s bundevom i sirom
Recept za najsočniji brownie dobio je novo, jesensko ruho. Bundeva, sir i čokolada, tko nije probao - neka obavezno proba.
Sastojci:
Sastojci za brownie
- 130 g maslaca
- 150 g tamne čokolade
- 150 g pirea od bundeve
- 150 g šećera
- 50 g tamnog kakaa
- 75 g brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 3 cijela jaja
- 100 g mliječne čokolade
Sastojci za kremu
- 250 g svježeg krem sira
- 100 g pirea od bundeve
- 1 veliko cijelo jaje
- 4 žlice šećera
Priprema:
-
Bundevu ogulite, nasjeckajte na sitno i skuhajte pire. Pire prije upotrebe prohladite.
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Manji kalup obložite papirom za pečenje.
-
Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte pire od budneve, promiješajte i maknite s vatre.
-
U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte.
-
Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.
-
Izlijte u kalup.
-
Zatim pripremite kremu tako da ćete sve sastojke zajedno izmiksati. Kremu prelijte preko brownie podloge i prošarajte nožićem.
-
Stavite peći oko 30 minuta.
Može recept za domaću pitu od jabuka?
Uuu moji su ukućani oduševljeni, savršen spoj okusa 🙂
Auu pa baš mi je drago 🙂 <3 <3
meni isto jako pašu te kombinacije, mislim davam uskoro donosim jos jednu bundeva sir kombinaciju 🙂
divne fotografije, a odličan recept . isprobala, i svi smo uživali.Dodala sam jedino u tijesto smjesu začina za medenjake(cimet, ginger i muškatni oraščić).Lijep pozz
Ajoj pa to je zakon, ja obožavam taj začin, u zadnjih mjesec dana u sve ga trpam 🙂 Mislim u slastice sve ga trpam 😀
Mmmmm! Probat ću ga danas napraviti! Jedino sto bih ja stavila 1/3 šećera. Hoće li to znatno utjecati na čvrstoću biskvita?
I tako, ispekla ga s 35g secera i 300g pirea i super je ispao 😉
Draga Nikolina,
nešto mi nisu dolazile obavijesti za komentare, selili smo web na drugi server, oprosti što kasnim s odgovorom, drago mi je da je uspjelo i da si vjerovala sebi, treba se nekad poigrati 🙂 većinom dobro prođe 🙂 Molim te nemoj ništa zamjeriti.