Crnac bez jaja

 Domacica-crnac-bez-jaja-2

 

Gotovo da nema osobe koja nije isprobala ovaj planetarno popularni kolač. Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.

Meni ga je preporučio prijatelj, da muškarac, ovo je izvrstan kolač koji može pripremiti i muškarac, jer doista, kažem vam, ne zahtjeva puno posla.

S ovim receptom se možete igrati, griz možete zamijeniti brašnom, u njega možete dodati bananu ili kiselkasto crveno voće poput višanja, ribizli ili malina. Možete dodati ekstra čokoladu ili ga jednostavno pripremiti klasičnog, jednostavnog i ukusnog da zadovolji svačije nepce.

Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

Nekome je ovaj kolač san snova, dok nekome spada u prosjek. Kako god bilo, popularanost mu ne jenjava i gotovo svatko tko ga proba traži recept za doma.

Zato najbolje da ga isprobate i procijenite sami.

U slast!

Crnac bez jaja
Ovo je najbolji recept za slastičarske početke, može ga napraviti svatko i ukoliko ste u potrazi za kolačom koji će vam sigurno uspjeti, za koji vam ne trebaju kulinarske vještine i koji je gotov za čas posla, ovo je pravi kolač za vas.
Sastojci:
  • Sastojci za kolač šalica je ona od 2.5-3 dcl
  • 500 ml tekućeg jogurta
  • 1 šalica ulja
  • 2 šalice griza ili glatkog brašna
  • 2 šalice šećera
  • 4 žlice BAM kakaa u prahu
  • 2 žličice sode
  • po želji: 1 izmiksana banana ili dvije šake voća po izboru
Sastojci za glazuru
Priprema:
Priprema
  1. Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi. Ukoliko ćete raditi s grizom ostavite smjesu da odstoji 20-ak minuta, ukoliko ćete raditi s brašnom ne morate ju ostavljati da odstoji.
  2. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
  3. Manji kalup, dimenzija otprilike 20*35 cm namastite i pospite grizom. Smjesu izlijte u kalup, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda biti gotov i prije.
  4. Pripremite glazuru tako da sve sastojke otopite na pari ili u mikrovalnoj.
  5. Vrući kolač prelijte pripremljenom glazurom, ohladite i poslužite.

Share this

Pin

6 komentara

  1. Milena Vujinović

    Gđice. Sanja, jako lijep recept.Želim Vam Sretan Uskrs ! Pozdrav !

  2. Ivana

    Pozdrav,Radila sam verziju sa grizom i kolac mi je bio pun ulja.
    Radila sam vise puta drugi recept s brasnom i uvijek je bio izvrstan…ne znam u cemu je problem?
    Lp

  3. Sanja

    Odličan kolač.

  4. Vesna

    Radila isto sa grizom bio bas onako mastan a sa brasnom odličan top

Trackbacks for this post

  1. CRNAC BEZ JAJA: DESERT KOJEG SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM PRIPREMAJU ŽENE ŠIROM SVIJETA! (RECEPT) – Moja Kuhinjica
  2. CRNAC BEZ JAJA: DESERT KOJEG SA VELIKIM ZADOVOLJSTVOM PRIPREMAJU ŽENE ŠIROM SVIJETA! (RECEPT) - COOLKUHINJA