Moj Noa obožava čaj od kamilice, zove ga žuti čaj i bio nam je obavezan dio svakodnevnice prošle zime. Inače je moja svekrva ta koja suši razne biljke za domaći čaj, od sljeza, nevena, bazge, kamilice, ali ove godine sam se i ja odlučila poigrati pa posušiti barem ovaj koji voli moje dijete.
Budući da živimo u maloj sredini i na kraju grada, okruženi poljima, imala sam gdje nabrati kamilicu. Napuštena livada s pokojim redom kamilice, stvorena za ovo.
Sada je i vrijeme bazge pa ako i nju imate u blizini naberite ju i posušite za čaj.
Postupak ne može biti lakši, a svoj domaći čaj možete sačuvati u lijepim staklenkama i korisititi ga po želji.
Ja sam svoj čaj spremila u WECK® staklenke i zatvorila sam ih s plutenim čepovima, a vi možete i s običnim staklenima.
- kamilica
-
Kamilicu naberite.
-
Skinite joj samo vrhove i posložite ih u neku veliku tepsiju koju po želji možete obložiti masnim papirom za pečenje.
-
Kamilicu sušite sve dok se skroz ne osuši, otprilike 5-7 dana.
-
Čuvajte ju u zatvorenim staklenkama kako vam u nju ne bi ušao moljac.