Nakon 7 dana bolesti vratio mi se okus u ustima i danas je na meniju riba bogata Slavonijom. U mojoj kući riba se većinom jede pečena i to obavezno na ovaj način. Ja vam ovoga puta ne donosim recept, već samo ideju kako možete malo začiniti ribu da bude finija, pogotovo ako se radi o šaranu ili sličnoj ribi koja nekome mirisom ne odgovara.
- Ribu dobro posolite i uvaljajte u smjesu: kukuruznog brašna, palente i krušnih mrvica (naravno može i samo palenta ili kukuruzno brašno)
- U tepsiju nalijte ulje, ribu poslažite i stavite peći u pećnicu oko 1 sat ili dok se meso ribe ne počne odvajati od kostiju
- Pred kraj pečenja na ribu naslažite tanko rezanu slaninu i stavite peći jos 10ak minuta dok se slanina malo ne zapeče
- Pripremite si šalicu ulja po želji, nasjeckajte sitno češnjak i peršin i dodajte u ulje
- Ovdje vam je sve po želji, također kada nemate svježeg peršina pomaže i ovaj začinski iz vrećice
- Kada je riba gotova, začinjeno ulje prelijte preko ribe
U slast!
Sanja