Iz života Domaćice – san koji je postao stvarnost

Dugo sam sanjala o svojoj kuharici, ali onako više u prolazu, imala sam san bez razmišljanja da ću ga jednog dana i ostvariti. Sjećam se kada sam pokrenula svoj blog prije više od šest godina i kako mi je u onom malom opisnom okviru stajalo kako sanjam o kuharici sa šarenim tvrdim koricama.

Danas je ipak iza mene jedna nježna, cvjetna i romantična naslovnica i kuharica s preko 320 stranica u koje sam unijela cijelu sebe, onako sto posto. To su stranice s dušom, pisane sa srcem, slikane sa srcem. Htjela sam napraviti kuharicu koja će ipak činiti razliku, kuharicu koja će se moći koristiti na dnevnoj bazi, a ne da ju otvorite samo jednom godišnje, prelistate i da ni u tom jednom listanju ne pronađete niti nijedan recept za sebe. Nisam htjela da vam stoji na polici, htjela sam da bude zaflekana od krema i tijesta koje ste sami izradili i uz ta jela stvorili neke nove bezbrižne okusne uspomene.

Mislim da sam uspjela, svjesna sam da je u njoj moglo biti još puno recepata, ali tada bi bilo i više stranica i zapravo sam se u jednom trenutku ulovila da moram prestati ubacivati recepte u nju jer bih stvarno mogla doći do 500 stranica za čas.

Otvaranjem obrta i registriranjem djelatnosti za izdavanje knjiga moj san je postao realan, osjetila sam i znala sam, sada je pravi trenutak, lovi svoj san, kreiraj ga i ostvari ga. Iako sam osjećala ogromnu odgovornost, ali toliko veliku da sam noć prije potvrde tiskari da je to to, finalno, pekla još pola knjige da budem sigurna u mjere i opise da nešto ne fali. Sjećam se Vladimira koji me je u čudu gledao i pitao, stvarno ćeš još i to peći? Ali strah je baš bio postojan, kada tiskari kažem da to je to, nema nazad.

Iza mene je više od 1000 prodanih kuharica, 1000 domova koji ju imaju na svojim policama. Za mene je to veliki uspjeh. Tolika zahvalnost svima vama koji ste podržali moju priču i koji ste u svoje ruke primili moj san, moju prvu samostalnu kuharicu koju sam izdala sama.

Izašla je van s početkom Adventa, družili smo se na promociji u Figa Gardenu u Zagrebu, jeli smo finu hranu koju su pripremili iz Zvona Cateringa i kojima puno hvala na svemu, hvala i mojim divnim suradnicima iz Dolcele koji su podržali kuharicu i moj rad na blogu sve ove godine. Hvala mojoj obitelji koja je bila uz mene taj dan, hala svima koji su se došetali na promociju tog hladnog zimskog jutra, ali i svima onima koji su online bili s nama.

Neću puno duljiti, donosim fotografije koje je snimila Marija Laća i recepte koje je s nama podijelio Zvona Catering.

Recepte za canape od palente sa šipkom i mousseom od avokada, košarice od batata, riblje popečke s tikvicama i čokoladne lollipopse možete skinuti OVDJE.

Share this

Pin