Oduvijek sam voljela ovakve kolače – pune, sočne, mekane, mirisne, koji podsjećaju na neke brzbrižne dane. Obožavam ih u svim kombinacijama pa tako i ovoj.
Sočni kakao biskvit koji se topi u ustima, jabuke, malo pekmeza,.. meni savršen kolač.
Brzo je gotov, a sočan i par dana, ako izdrži.
KAKAO KOLAČ S JABUKAMA
Sastojci:
- 3 jaja
- 180 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 170 ml tekućeg jogurta
- 170 ml ulja
- 120 g oštrog brašna
- 120 g glatkog brašna
- 2 vrhom pune žlice kakaa
- 1 vrhom pune žlice pekmeza po želji
- dva prstohvata soli
dodatno:
- jabuke ili kruške šljive..
- pekmez
Priprema:
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Kalup promjera od 23-26 cm obložite masnim papirom za pečenje, a stranice malo namastite.
-
Jaja pjenasto izmiksajte skupa sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.
-
Dodajte ostale sastojke (ja kakao uvijek prosijem da nema grudica u biskvitu), sve skupa izmiksajte.
-
Smjesu izlijte u kalup.
-
Sada gore poslažite jabuke koje ste prethodno narezali na ploške i dodatno pokapajte pekmez po želji, nemojte štediti niti na jabukama niti na pekmezu.
-
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta, ali zavisi od pećnice, može biti kraće ili duže. Provjerite nožićem i pazite da ga ne presušite.
-
Po želji pospite šećerom u prahu.

