Ovo je recept za domaću verziju poznatih Ferrero Rocher kuglica koje svi obožavamo. Na internetu ima mnogo recepata, ali nema jednostavnijeg od ovog. Ja sam ga dobila od svoje čitateljice Maje koja je na facebooku Domaćice podijelila sastojke i mene dala na razmišljaanje da se poigram ovim receptom.
Ja jako volim Fererro rocher, zato na blogu imate recept i za Ferrero roladu te Ferrero sočnu tortu, a vjerujem da će u ovoj godini biti još mnogo kombinacija s ovim okusom.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Kuglice su se svidjele i onima koji inače baš nisu fan ovih kuglica u originalu, a neki su rekli da su ove bolje i od originala, pa vam svakako svima preporučujem da isprobate ovaj recept.
U slast!
- 100 g prženih lješnjaka
- 150 g nutelle ili BAM čokoladnog namaza od lješnjaka
- 150 g napolitanki
- 100 g BAM tamne čokolade
- 3 žlice ulja
- po želji oko 100 g lješnjaka
-
Lješnjake trebate popržiti kako bi bili jačeg okusa. Ja ih najčešće stavim u tavu, pržim nekoliko minuta dok malo ne zazlate.
-
Lješnjake usitnite, kao i napolitanke. Napolitanke možete zdrobiti rukom ili također usitniti u blenderu.
-
Lješnjacima i napolitankama dodajte nutellu pa spojite kuhačom ili rukama. Smjesu stavite u hladnjak samo da se malo stisne.
-
Rukama oblikujte kuglice tako što ćete iz posude uzeti malo smjese, prvo ju malo zgnječiti da postane kompaktna, pa tek onda oblikovati kuglicu. Kada vam ruke postanu pre ljepljive, samo ih operite i nastavite dalje.
-
Kuglice bi bilo dobro ohladiti prije umakanja u čokoladu, tako da se čokolada na njima što prije stegne, ali nije nužno.
-
Čokoladu otopite s uljem, prelijte ju u jednu šalicu.
-
Uz pomoć vilice uranjajte kuglicu u čokoladu, malo ju ocijedite, pa ju uvaljajte u lješnjake ili lješnjake pospite po kuglici, po želji i ukusu.
Trackbacks for this post