Jesen je vrijeme kada se ušuškamo u svoj topli dom i kada nam šalica toplog napitka postaje najbolji prijatelj, a i pokoji keks uvijek dobro dođe.
Činjenica je da je život ljepši uz svježe pečene kekse, a ova domaća verzija poznatog keksa ovdje je da vaš dan učini boljim, slađim i ljepšim.
Inspirirana vašim odgovorima u nagradnoj igri koja traje na Facebook stranici bloga, donosim recept za domaću verziju poznatih keksi.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Krašuljci mi već godinama stoje u bilježnici, isprobani nekoliko puta, često rađeni za Božić, danas su ovdje za vas. Za vikend pred nama.
U slast!
- 200 g šećera
- 3 cijela jaja
- 1 vanil šećer
- 250 g maslaca ili margarina
- 500 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g mljevenih orašastih plodova (orasi, bademi, lješnjaci, a može i mix)
- 200 g BAM čokoladnih kapljica ili čokolade nasjeckane na sitno
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
-
Od prvih 7 sastojaka zamijesite ljepljivo tijesto.
-
Na kraju umiješajte čokoladu. Tijesto će i dalje biti ljepljivo.
-
Na tepsiju pomoću žlice vadite kuglice, pritom ostavljajući par cm između svakog keksa jer će se tijekom pečenja malo dići i raširiti.
-
Ukoliko ćete raditi manje kekse, pecite ih 10 minuta, ukoliko ćete veće, pecite ih 13 minuta.
Gđice Sanja, divan recept. Obožavam ” Krašuljke”. Isprobala sam ih po receptu koji sam pronašla na Collinarici.
Svakako ću isprobati po receptu koji ste vi predložili. Lijepa slika kao i uvijek. Pozdrav !
Ima jako puno recepata pa da 🙂 Ja ovaj imam već dugo zapisan, dobila sam ga od mame, ona od prijateljice, ni ne znam od kud je 🙂 Svakako isprobajte 🙂
Isprobala sam recept za Božić, odlični su! i svi su bili oduševljeni 🙂 sad planiram isprobati tortu od kestena
Bas mi je drago 🙂 recept je super, bas je jako zahvalan i fiiiiin 🙂 A tortom od kestena ćeš se oduševiti 🙂
Ove godine sam opet radila krašuljke! Svi prijatelji su toliko oduševljeni da su krašuljci nestali za par dana i već radim nove 🙂
Ajme, koji keksići,presavršeni,peČem ih ne znam više ni koliko puta
E pa dans me primio Božić i pečenje keksića, i mislim da se nitko doma neće Žaliti!!
Hoho, znam da će sve biti super, pa nema potrebe za kasnijim komentarima.
Hvala na receptima koji uvijek super ispadnu..
Koliko mogu stajati keksici, ako uspiju Ostati?
I dalje jedan od najboljih kolača… Neznam nikog tko ne obožava krašotice