Specijal: 10 ideja za blagdanske kekse

Prosinac je vrijeme planiranja, slažemo popise, smišljamo blagdanske želje, razmišljamo o poklonima, receptima i keksima. Svake godine smo iznova u potrazi za nečim novim, drugačijim, mirisnijim i jednostavnijim. Ovdje je 10 ideja za kekse koji bi vaš stol mogli učiniti šarenijim i bogatijim. Svi su provjereni, temeljito napisani i ukusni, inače nebi bile ovdje kao prijedlog da vam blagdani budu ljepši uz što manje stresa. Vjerujem da će svatko pronaći barem nešto za sebe i svoje ukućane. Sretni blagdani!

 

Speculaas keksi

Cokoladni-raspuknutici

zdravi keksi

 

Želim vam još samo reći da je većina ovih recepata prilagodljiva, slobodno ih mijenjate po svojoj volji, oni su ovdje kao inspiracija, zadnji ‘touch’ je, naravno, vaš. 🙂

1. Osnovni recept za prhke kekse od samo 3 sastojka, a to su brašno, šećer u prahu i margarin s maslacem. Od ovog tijesta možete napraviti nekoliko različitih vrsta keksi. Možete ih spajati pekmezom, čokoladom, bojati ih ili ih ukrasiti royal icingom.

2. Keksi s limunom i orasima su pravi božićni keksi. Fini, mirisini i prhki, svakoga će ostaviti bez daha.

3. Bakine šape s orasima možete napraviti i bez kalupa za njih, iskoristite prigodne blagdanske modlice i obradujte svoje bližnje okusima prošlosti.

4. Keksi na mašinu su još jedan stari bakin recept. Dobro je znati da i njih možete napraviti samo s modlicama ukoliko niste sretnik koji posjeduje stari bakin stroj.

5. Speculaas keksi nose pravi miris i okus Božića. Od ovih keksi vaša će kuća mirisati čarobno, pripremite se za čaroliju Božića.

 

Bakine-sape-s-orasima

Keksi na mašinu

 

6. Medenjaci su recept koji se peče u svim kuhinjama u ovo doba godine. Ovo je recept za mekane medenjake, oni ne moraju odstajati, već ih možete jesti odmah.

7. Kukuruzni keksi su toliko fini sami da uz njih nećete trebati ništa više, ali ako volite da vaš blagdanski stol bude šareniji, ljepite kekse s marmeladom po želji ili iskoristite ovaj recept da sa svojom djecom izrezujete oblike po želji.

8. Krašuljci već su u mnogim kućama postali dio tradicije, mogle bi se ustaliti i kod mene. Osim što su vizualno simpatični, jednako toliko su i ukusni.

9. Keksi sa zobenim pahuljicama su jedni od mojih najdražih keksi, nadam se da će postati i vaši. Ovo je mekan keks koji miriše savršeno, pripremite se da radite duplu smjesu.

10. Čokoladni raspuknutići su tu jer za Božić mora biti i malo čokolade. A njihov izgled priča priču o bijelom Božiću, svaki keks kao da je pahuljica za sebe. Uvrstite ih na svoj popis!

 

Domacica-keksi-sa-limunom-i-orasima-2

Kukuruzni-keksi

Share this

Pin

6 komentara

 1. Ida Čotra

  ove godine ću uvrstiti čokoladne raspuknutiće, super izgledaju 🙂

 2. Pahulje padajteee la la la 🙂 Meni su totalno božićni da 🙂

 3. Danijela Jurenec Ex Markezić

  Jučer je raspuknutiće donijela moja kolegica, stvarno su jako fini….

 4. MANUELA

  SVI KEKSICI IZGLEDAJU SUPER.
  HVALA NA RECEPTIMA; BOZIC MOZE POCETI….

Trackbacks for this post

 1. Welcome Winter... Preparations begin! - Noise Reduction hr
 2. Dobrodošla zima... Pripreme počinju! - Noise Reduction hr