Jabuke su isto jedna od namirnica koja je polako na izmaku ili barem više nisu onako svježe kao što su bile u jesen, pa je idealno vrijeme da ih opasno počnemo stavljamo u kolače, barem mi ovdje kod nas. Kao svježe su bile aktualne dok im je krenula sezona, a sada se već polako gubi interes, sada su aktualne kobasice. 🙂
Ovaj kuglof je jako jednostavan, fin je i mirisan. Pravi okusi zime kriju se u njemu, odlično paše onako uz čaj, meni, vama možda uz neku drugu priliku. Svakako isprobajte, sastojke po želji izmjenite ili nadodajte neke svoje, igrajte se i uživajte!
U slast!
Recept
- 250 g šećera
- 3 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- 130 ml ulja
- 60 g mljevenih oraha ili drugih orašastih plodovaa
- 1 žličica cimeta
- 275 g mekog brašna
- 1 vrećica praska za pecivo
- 250 g naribanih jabuka
- 3 bjelanjka
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Kalup za kuglof namastite margarinom i pospite s malo oštrog brašna.
-
Sve sastojke, osim bjelanjaka, izmiksajte u posudi miksera dok se ne spoji.
-
Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg.
-
Ručno, pomoću kuhače, istim, nježnim i kružnim pokretima umiješajte tučene bjelanjke u smjesu za kuglof. Spojenu smjesu izlijte u kalup.
-
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 50 minuta.
-
Nakon što se je kalup već digao i očvrsnuo, te počeo dobivati boju, prekrijte ga folijom ili papirom za pečenje, kako vam gornji dio nebi izgorio.
-
Nakon što se je kalup ispekao, ostavite ga još 10 minuta u ugašenoj pećnici.
-
Ukrasite ga šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom.
Adapted from La cuisine creative
stvarno fini kolač….vidim ja da je to meni poznato…jer i ja sam ga pravila po laninom receptu 🙂
Da da je, navela sam direktan link, puno nas je isprobalo njen recept 🙂 a kad je zakon 🙂
naravno…vidjela sam da si dodala i link…ne brini..
Draga Sanja, hvala puno na isprobanom receptu, kuglof u tvojoj izvedbi izgleda fantasticno.:))) p.s. volim tvoje rusticne fotkice, hvala puno i na linkovanju… sve najlepse u Novoj, neka bude kreativna i uspesna!:)))
Super je, odusevljena sam okusom, socno i topi se u ustima okus jabuke :))
Moram priznati da ovo izgleda jako ukusno, stavljam na listu za probati =) Hvala Sanja