Zaželite li se ponekad jednostavnog, mirisnog i mekanog biskvita? Onog koji grije svakodnevnicu i običan dan?
Ja sam se ovih dana zaželjela, limuni su u sezoni pa se može ribati i korica za dodatni okus uz limun šećer ako joj vjerujete, ako ne, Dolcelin limun šećer i malo limunovog soka dat će vam upravo ono što trebate za ovaj recept i za taj običan dan da ga učinite posebnim, barem malo.
U slast!
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 Dolcela limun šećer
- 200 ml tekućeg jogurta
- 150 ml ulja
- 120 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
-
Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.
-
Kalup za kuglof namastite i lagano pobrašnite ili pospite grisom. Ja sam ga radila i u silikonskom i u običnom kalupu, uvijek uspije.
-
Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerima.
-
Dodajte im ostale sastojke. Izmiksajte da se spoji.
-
Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 40 minuta. Provjerite je li pečen, ukoliko treba ostavite ga malo duže kako bi vam se dao lijepo izvaditi iz kalupa.
-
Po želji kuglof pospite šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom ili šećernom glazurom.
Ukoliko imate domaće limune, možete ubaciti i koricu jednog limuna.
svjež
POzdrav Sanja, radila sam kuglof prvi put za božić. budući da nisam imala nikakav spremnik za spremanje kuglofa (a nakon 3 dana sam se sjetila da sam ga mogla pokrit folijom), ostavila sam ga vani prekrivenog samo krpom. idući dan sam se baš iznenadila kad sam skužila koliko je ostao svjež.
recept je odličan i sigurna sam da ću ga opet ubrzo pravit 🙂
Draga sanja,
Resovno pratim tvoje objave, ponekad su mi zbilja pomogle, osobito za recepte stvari koje su kao jednostavne (npr.noklice, griz i sl). Ono sto moram primjetiti jest da su ti svi recepti preslatki, tako i ovaj kuglof i npr ljesnjak trokutici, torta… cak i kad smanjih secer pa cak i maslac za 30-40% i dalje je jako preslatko. To me cudi znajuci da si mama malog djeteta i da pazis na to (cesto spominjes domace namirnice). Imam dojam da ti je s drugim obvezama blog u drugom planu i da tu ne stavljas tako dobre recepte kap kad se ovjavljuju drugdje sto mislim da nije ok jer ovo je ipak tvoja baza. Tvoji prvi fanovi bi trebali biti prvi kojima se obracas. Nemoj zamjeriti iskrenost, ali kao da je kvaliteta opala. Samo kad otvoris stranicu sada (u veljaci) kad se spusti vrlo brzo se vide recepti za uskrs prosle godine… vjerujem da si u guzvi, ali nadam se da ces maci vremena ponovno biti ona stara sanja.
Lp
Pozdrav draga Z,
u pravu si što se tiče dosta toga. Ovo je većinom slatki blog, nisam nikada bježala od šećera, a on se uvijek može smanjiti naravno. Ja nisam mama koja brani slatko, ne prejeda se nitko od nas, trudimo se jesti svašta i uravnoteženo tako da mislim da je to dobar izbor za nas. Svatko bira za sebe i po pitanju toga se niti ja miješam nekome niti volim da se netko miješa nama. Ovdje sam već ako se ne varam osam godina, mijenjala sam se i ja, kao i blog, recepti, sve. I pogodila si kada si rekla da sam manje ovdje s obzirom na druge obaveze i posao, jesam, manje ovdje stavljam i trenutno sam tu koliko stignem, ne vidim se u svijetu recepata zauvijek, jednostavno nas život odnese u nekim drugim smjerovima. Otvorila sam studio i gradim se u nekom drugom smjeru i vjerojatno ću ovdje biti još manje. Blog će vam zauvijek ostati na raspolaganju, ne planiram ga micati 🙂 Vjerujem da će doći i neke nove mlade nade koje će Vam redovito nuditi nove ideje i recepte.
Odličan recept ????vole ga djeca i odrasli.