U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Ovo je najbolji lemon curd na svijetu, doista. Savršeno je gust, savršeno svilen, savršeno maziv, savršen je i nigdje nisam vidjela bolji niti okusila bolji, zato vam predstavljam ovaj recept koji je odličan za mnogo toga.
Možete ga koristiti kao nadjev za vaše kroasane i općenito lisnato tijesto, kolače i muffine, pite, palačinke, kekse te kao namaz za tost. Neka vaša mašta odradi što ćete s njim kada ga probate, vjerujem da ćete imati i viška ideja.
Ovaj recept je jako jednostavan i meni je uvijek savršeno ispao, zato se ne brinem ni za vas. Kako danas većinom ne vjerujemo u limune koji su nam dostupni, ja volim koristiti limun šećer za dodatni okus limuna, tu se također možete igrati količinom, zavisi koliko intenzivno volite.
Umjesto limuna možete korisititi i naranču ili čak i kombinirati okuse.
U slast!
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 150 g šećera
- pola limun šećera Docela
- 80 g maslaca
- korica i sok od 1-2 limuna zavisi koliko jako volite limun - krenite s jednim, pa lako dodajte i drugi
-
Pjenasto u posudi izmiksajte jaja, žumanjke i šećere, zatim ih premjestite u lonac i stavite na vatru da kuha.
-
Čim se smjesa zagrije dodajte maslac, te sok i koricu 2 limuna. Nastavite kuhati kremu sve dok se ne zgusne pritom stalno miješajući. Znat ćete da je krema gotova kada malo kreme zagrabite kuhačom, prođete prstom/žličicom po njoj i ako se krema ne spaja, već za vašim prstom/žličicom ostaje trag.
-
Kremu premjestite u steriliziranu staklenku i čuvajte u hladnjaku do 2 tjedna.
Ukoliko vam se desi da vam se krema zgruda iz nekih razloga, samo s kremom prođite kroz sito i tako ćete se riješiti neželjenih grudica.
Ukoliko nemate provjerene limune, koristite samo sok, koricu izbacite i dodajte cijeli limun šećer.
Količinu limun šećera ili korice limuna možete dodavati po želji, zavisi koliko intenzivan okus limuna volite.
Trackbacks for this post