Na pola puta do mora: Terme Tuhelj

Tih nekoliko dana kupanja u Termama Tuhelj bilo je Noa, za tebe. Bili smo upućeni da je ovo family friendly hotel, ali nismo mogli ni pojmiti da ćeš se ti ovako mali toliko zabaviti skupa s nama. 

Naše ovogodišnje ljetovanje započelo je u Zagorju, u malom selu Tuhelj, negdje taman na pola puta do mora. Tri sata do Tuhelja, par dana kupanja, pa oko tri i pol sata do mora pa opet malo kupanja, ako Noa bude htio u more. (kasnije se ispostavilo da Noa ne voli more i da je odluka za kupanje na bazenima bila pun pogodak).

Svidjelo nam se to jer Terme Tuhelj imaju i unutarnje bazene pa dok je bilo najveće sunce i dalje smo se mogli kupati ne misleći što ćemo raditi od 11-17 h, a tako je i bilo. Osim ručka i njegovog popodnevnog spavanja, većinu vremena proveli smo vani kupajući se. Noa je bez problema prihvatio mišiće, vodu, valove u bazenu, kao i male tobogane i prskalice. Nama je bio gušt gledati ga kako uživa. Kako smo imali sobu s pogledom na bazene, svako jutro kad bi se probudio prvo bi uperio prstić na bezene i ushićeno povikao nešto na svom jeziku. Nama srca puna.

Vodili smo ga malo i u mini disco i na ostale sadržaje koje je hotel nudio u sklopu animacijskog programa kojeg mijenjaju na tjednoj bazi, tako da su nam dani bili ispunjeni. Imali smo želju minglati i dalje po Zagorju, ali nekako se na kraju svelo na kupanje i sva pažnja na Nou tih dana. Minglanje za okolo ostavili smo za neko drugo godišnje doba – možda sad za ovu lijepu sunčanu jesen. Dobila sam toliko prijedloga što još posjetiti okolo da mislim da ćemo organizirati jedno putovanje samo da vidimo Zagorje, budući da ga nikad nismo obišli, a toliko toga ima za vidjeti.

Mi odrasli osim u kupanju uživali smo i na večeri u Dvorcu Mihanović koji se nalazi odmah u sklopu Terma i Hotel Well nudi mogućnost da obrok iz hotela uz nadoplatu od 55 kuna zamijenite za obrok u Dvorcu, što smo mi i napravili. Iako je hrana u sklopu Hotela Well bila stvarno odlična, ovo je bilo dodatno iskustvo jer smo probali i neka autohtona lokalna jela i to s pogledom. Nismo požalili.

Drago Zagorje, mislim da se vidimo uskoro, a ovdje kao uspomenu ostavljam i kratki video početka našeg godišnjeg!

 

Share this

Pin