Palačinke s jabukama i cimetom

Palačinke s jabukama i cimetom

 

Donosim vam treći recept s naše Juicy radionice, kako nam je bilo možete pogledati u press sekciji ovdje na webu.

Stigla nam je jesen, svojim se okusima i namirnicama polako ušuljala u naše kuhinje. Jesen sa sobom donosi i jabuku, ovaj zdrav i sočan plod jeseni tek se sprema zavladati sezonom maglovitih i hladnih dana.

Jabuka se odlično slaže s cimetom, začinom čiji miris pozitivno utječe na naše raspoloženje, pa smo za danas odabrali jedne slatke palačinke s jabukama i cimetom.

Ove palačinke možete jesti za doručak, međuobrok, večeru ili jednostavno kao desert. Priprema je jednostavna i ne zahtjeva puno posla, sve što vam je potrebno je pjenjača s kojom ćete spojiti sastojke, te šeflja s kojom ćete oblikovati male palačinke.

Imajte na umu kako se sastojcima možete igrati te ih prilagoditi sebi, izaberite sami svoje brašno, šećer i začine po želji, napravite svoju savršenu jesensku kombinaciju i uživajte u ovim toplim mirisima unutar vašeg doma.

U slast!

Palačinke s jabukama i cimetom
Jabuka se odlično slaže s cimetom, začinom čiji miris pozitivno utječe na naše raspoloženje, pa smo za danas odabrali jedne slatke palačinke s jabukama i cimetom.
Sastojci:
Sastojci za 15 manjih palačinki
  • 1 cijelo jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 50 g šećera bijeli, smeđi
  • 200 g brašna pirovo, crno, glatko
  • 2 jabuke
Priprema:
Priprema
  1. Jaje i mlijeko izmutite pjenjačom, pa dodajte prašak za pecivo, cimet, šećer i brašno. Spojite
  2. pjenjačom kako nebi bilo grudica.
  3. Jabuke bilo koje vrste i veličine ogulite, pa naribajte u smjesu uz pomoć krupne rende. Sve
  4. zajedno spojite.
  5. Tavu dobro zagrijte, blago ju premažite uljem, uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite
  6. palačinke promjera otprilike 8 cm.
  7. Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute.
  8. Poslužite ih s malo meda i mljevenih oraha.

Share this

Pin