Donosim vam treći recept s naše Juicy radionice, kako nam je bilo možete pogledati u press sekciji ovdje na webu.
Stigla nam je jesen, svojim se okusima i namirnicama polako ušuljala u naše kuhinje. Jesen sa sobom donosi i jabuku, ovaj zdrav i sočan plod jeseni tek se sprema zavladati sezonom maglovitih i hladnih dana.
Jabuka se odlično slaže s cimetom, začinom čiji miris pozitivno utječe na naše raspoloženje, pa smo za danas odabrali jedne slatke palačinke s jabukama i cimetom.
Ove palačinke možete jesti za doručak, međuobrok, večeru ili jednostavno kao desert. Priprema je jednostavna i ne zahtjeva puno posla, sve što vam je potrebno je pjenjača s kojom ćete spojiti sastojke, te šeflja s kojom ćete oblikovati male palačinke.
Imajte na umu kako se sastojcima možete igrati te ih prilagoditi sebi, izaberite sami svoje brašno, šećer i začine po želji, napravite svoju savršenu jesensku kombinaciju i uživajte u ovim toplim mirisima unutar vašeg doma.
U slast!
- 1 cijelo jaje
- 2 dcl mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 50 g šećera bijeli, smeđi
- 200 g brašna pirovo, crno, glatko
- 2 jabuke
-
Jaje i mlijeko izmutite pjenjačom, pa dodajte prašak za pecivo, cimet, šećer i brašno. Spojite
-
pjenjačom kako nebi bilo grudica.
-
Jabuke bilo koje vrste i veličine ogulite, pa naribajte u smjesu uz pomoć krupne rende. Sve
-
zajedno spojite.
-
Tavu dobro zagrijte, blago ju premažite uljem, uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite
-
palačinke promjera otprilike 8 cm.
-
Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute.
-
Poslužite ih s malo meda i mljevenih oraha.