Pavlova s mousseom od jagoda

Pavlova s mousseom od jagoda

Nekima od vas je Pavlova već u malom prstu pa će vam današnja ideja u kombinaciji s mousseom od jagode doći kao dodatna inspiracija za kombiniranje novih okusa i igranje s voćem u sezoni ispred nas. Ovdje umjesto jagoda možete koristiti i maline, kupine ili šumsko voće.

Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

No video je ovdje za one koji se još nisu usudili zamutiti ovaj slatki, nježan oblak Pavlova torte. No, doista, kažem vam , jednostavno je, mjere funkcioniraju i kako god, na kraju dobijete finu tortu koju možete kombinirati s raznim kremama po želji, a uvijek možete istući i samo šlag i dodati jako puno voća.

Neka vam bude u slast!

Pavlova s mousseom od jagoda
Sastojci:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žličica gussnela ili glatkog brašna
  • 1 žličica alkoholnog ili jabučnog octa
Sastojci za mousse:
  • 300 g jagoda ili nekog drugog sličnog voća
  • 3 žlice šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.

  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta (3-4 minute), sve dok smjesa ne postane glatka, sjajna i čvrsta. 

  3. Na kraju u smjesu dodajte gussnel i ocat, spojite miksrom. Na papiru si s malo smjese ocrtajte krug promjera oko 18 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će vam biti višlja. Možete ju lijepo zagladiti ili ostaviti neurednu.

  4. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h. Ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku u tih 01:30 h, tek nakon 01:30 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema moussea:
  1. Jagode ili voće po želji usitnite u blenderu ili sa štapnim pa ga skuhajte sa šećerom u loncu. Kuhajte dok se šećer ne otopi i voće omekša, trebalo bi se i sve skupa malo zgusnuti (otprilike možda 5 minuta).

  2. Ohladite voće.

  3. Šlag izmiksajte pritom pazeći da ga ne premiksate kako vam nebi bio grudast pa u njega ručno špatulom umiješajte skuhano voće. (šlag ej prije miksanja potrebno ohladiti kako bi se dao lijepo istući)

  4. Ukoliko želite tortu prvo premažite s pekmezom od npr. jagode, po želji voće možete naslagati na pekmez pa tek onda staviti kremu. Igrajte se slojevima i uživajte.

  5. Tortu je prije posluživanja potrebno ohladiti.

 

 

Share this

Pin

2 komentara

  1. mARIJANA

    pOZDRAV, MOŽE JEDNO PITANJE ZA KORU 🙂 SUŠITE LI JE S VENTILATOROM ILI NE? tORTA JE JAKO UKUSNA 🙂

  2. DRaga Marijana, svejedno je, koja god pećnica i kako god, trebalo bi uspjeti 🙂