Pesto ne mora biti samo od bosiljka. Može biti i od špinata ili rukole, a uskoro nam stiže i medvjeđi luk. Recept je vrlo jednostavan.
Jeste li ga već probali?
Pesto od špinata
Sastojci:
- 50 g naribanog grana padana
- 80 g špinata
- 50 g blanširanih badema
- 150 ml maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- Češnjaka po želji
- Sol i papar
Priprema:
-
Sve sastojke stavite u blender i izblendajte.
-
Probajte pa po želji dodatno posolite i popaprite. Dodajte maslinovog ulja ako želite rjeđi pesto.
Napomena:
Čuvajte u frižideru do 2 tjedna.
ciao! odusevljavaju me vasi recepti svakodnevno. 😉
imam jedno pitanje… koliko dugo i na koji nacin se moze cuvati pesto od spinata i rukole?
Hvala ti draga Petra 🙂
Čuvam ga u frižideru do nekih 2 tjedna
Kuhani špinat ili sirovi?
Hvala na odgovoru,
Lp
Sirovi 🙂