Pesto od špinata

Pesto ne mora biti samo od bosiljka. Može biti i od špinata ili rukole, a uskoro nam stiže i medvjeđi luk. Recept je vrlo jednostavan.

Jeste li ga već probali?


Pesto od špinata
Sastojci:
  • 50 g naribanog grana padana
  • 80 g špinata
  • 50 g blanširanih badema
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • Češnjaka po želji
  • Sol i papar
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u blender i izblendajte.
  2. Probajte pa po želji dodatno posolite i popaprite. Dodajte maslinovog ulja ako želite rjeđi pesto.
Napomena:

Čuvajte u frižideru do 2 tjedna.


Share this

Pin

4 komentara

  1. Petra

    ciao! odusevljavaju me vasi recepti svakodnevno. 😉
    imam jedno pitanje… koliko dugo i na koji nacin se moze cuvati pesto od spinata i rukole?

  2. Hvala ti draga Petra 🙂
    Čuvam ga u frižideru do nekih 2 tjedna

  3. R

    Kuhani špinat ili sirovi?
    Hvala na odgovoru,
    Lp