Izmiksala sam svoj prvi pesto u životu i to ne onaj klasičan, već ovaj od medvjeđeg luka.
Srijemuš, poznat i pod nazivom medvjeđi luk ili divlji luk raste na divlje u šumi, po livadama, ali i u dvorištima ukoliko ga presadite.
Jako je zdrav i sezona mu je kratka, tako da se svake godine pozabavim nekim novim receptima s njim. Ove godine odlučila sam se na pesto. Inspirirala me je kolegica Anja koja je svoj zamutila sa špinatom pa sam tako ja svoj zamutila sa srijemušem i malo izmjenila same sastojke.
Što se tiče sastojaka tako se i vi njima možete igrati i dodavati nečeg manje, nečeg više, nećete pogriješiti.
Pesto možete koristiti kao namaz, kao gotov umak za skuhanu tjesteninu (moj najdraži način je upravo ovaj), možete ga dodavati u juhe, variva, druge umake i rižota.
Dobar tek!
Pesto možete koristiti kao namaz, kao gotov umak za skuhanu tjesteninu (moj najdraži način je upravo ovaj), možete ga dodavati u juhe, variva, druge umake i rižota.
- 50 g naribanog grana padana
- 50 g srijemuša
- 50 g blanširanih badema
- 30 g svježih listova bosiljka
- 150 ml maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
-
Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte.
-
Probajte pa po želji dodatno posolite i popaprite. Dodajte maslinovog ulja ako želite rjeđi pesto.
Umjesto grana padana možete koristiti i neki drugi sir koji vam je dostupan.
Umjesto badema možete koristiti pinjole i sl.
vaš je blog nevjerojatan! Prekrasne fotografije, profinjeni recepti. Nikad ne komentira, ali sada moram. Uvijek je sve iz vaših recepata, a nisam dobar kuhar!
Hvala puno na ovim lijepim riječima 🙂 <3 i super je čuti da uživate u receptima 🙂