Ovakvu pitu od špinata koliko ja znam radi samo Mira, super je jednostavna i jako je fina. Ja ju obožavam jesti hladnu ili sutradan, ali naravno i topla je fina. Pita je super sama ili kao prilog, uz neku salatu, kako tko voli.
Ovo je odokativan recept, zavisi koliko čega imate pa tako kombinirate.
U slast!
Recept

Pita od špinata
Jednostavna pita od špinata i svježeg sira na klasičnom tijestu za pizzu.
Sastojci:
- meko brašno
- kvasac
- špinat
- jaje
- svježi sir
- paradajz čorba
- origano
- sol
- tvrdi sir
Priprema:
-
Tijesto zamijesite kao za pizzu. Otprilik 3 šalice mekog brašna, pola žličice suhog kvasca, žličica soli i 1.5 dcl tople vode. Postupak je klasični, u posudu stavite brašno, napravite malu rupicu, stavite kvasac, polijete toplom vodom, pustite neka malo odstoji, dodajte sol i zamijesite.
-
Ostavite tijesto neka se diže.
-
Zatim stavite kuhati špinat, ja sam imala svježi, ali može i onaj zamrznuti iz škrinje ili kupovni zamrznuti. Naravno zamrznuti ne morate kuhati nego samo odlediti.
-
Kada je skuhan, smiksajte ga u blenderu ili štapnim, dodajte svježi sir, 1 jaje, origano, sol i sve pomiješajte. Mjere vam neću pisati jer svježeg sira možete staviti manje, možete više, kako tko voli, kao i soli i origana. Ali najbolji je omjer 50:50 sir i špinat.
-
Kada vam se tijesto diglo, tepsiju namastite, tijesto položite, premažite paradajz čorbom, stavite nadjev od špinata i sira i na to naribajte tvrdi sir ili naslažite ploškice sira.
-
Stavite peći na nekih 170 C, oko 30-40 minuta, kao da pečete pizzu.
Napomena:
Kada pita bude gotova neka malo odstoji da ju lakše narežete i možete početi jesti.
Ja sam probala pitu od spinata i super je a ovaj vas recept mi jos bolji jer u nju ide paradajz juha
Daa ovo je stari svekrvin recept i super je za utrošiti špinat 🙂