U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Imate li doma nekoga tko jako voli puding? Ja imam. Za njih je ovaj kolač pun pogodak, ali baš baš. Uz to, jako je jednostavan, ispadne ga jako puno i ukoliko imate naviku vikendom raditi kolače, ovo je baš jedan takav kolač. Idealan je i kao blagdanski kolač koji u frižideru može stajati nekoliko dana, a da mu se okus uopće ne promijeni. Kako nam se bliži Uskrs, možda ga možete uvrstiti na popis kolača kojim ćete počastiti svoje goste i ukućane.
Što se tiče pudinga, ja sam koristila Dolceline, svi smo doma zaključili da su njihovi pudinzi definitivno najbolji koje možete pronaći u trgovinama. Mislim da se svi slažete samnom, jer koliko vidim, više manje ih svi koristite.
Ovaj puding kolač po želji možda možete ukrasiti kakvim omiljenim keksima, čokoladnim kapljicama, šarenim posipom ili tučenim šlagom. Prilagodite ga prigodi i uživajte.
U slast!

- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 6 žlica Podravka glatkog brašna
- 5 žlica Dolcela kakao praha
- 1 Dolcela prašak za pecivo
- 1,5 dcl ulja
- 1,5 dcl mlijeka
- 9 dcl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 2 Dolcela pudinga od vanilije
- 150 g maslaca
- 8 dcl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 2 Dolcela pudinga od čokolade
- 100 g maslaca
-
Pećnicu upalite da se grije na 180C.
-
Tepsiju srednje veličine namastite ili obložite papirom za pečenje.
-
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
-
Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom dok ne postanu pjenasti, zatim im dodajte ulje i mlijeko, izmiksajte, pa dodajte prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Izmiksajte da se spoji.
-
Posebno izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte ih prvoj smjesi, lagano ih umiješajte pomoću špatule ili drvene kuhače. Nemojte predugo i prenaglo miješati.
-
Smjesu za biksvit izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite peći oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
-
Vrući pečeni biskvit izbodite drškom od kuhače i napravite puno rupa u koje će krema kasnije ući.
-
7 dcl mlijeka zakuhajte sa šećerom. Puding pomiješajte s preostala 2 dcl mlijeka i ostavite sa strane.
-
U zakuhano mlijeko dodajte razmućeni puding, miješajte dok se ne zgusne, odnosno dok se puding ne skuha. U vrući skuhani puding dodajte maslac. Maknite s vatre i miješajte dok se maslac ne otopi.
-
Vruće prelijte preko biskvita, poravnajte, pa zatim pripremite smeđu kremu.
-
6 dcl mlijeka zakuhajte sa šećerom. Puding pomiješajte s preostala 2 dcl mlijeka i ostavite sa strane.
-
U zakuhano mlijeko dodajte razmućeni puding, miješajte dok se ne zgusne, odnosno dok se puding ne skuha. U vrući skuhani puding dodajte maslac. Maknite s vatre i miješajte dok se maslac ne otopi.
-
Vruće prelijte preko žute kreme, poravnajte i stavite kolač na hlađenje.
-
Ukrasite po želji.
e gledam već mjesecima moje pudinge u ormaru i nemam pojma kaj da radim s njima… sad znam! 😀 bit će isprobano very soon, hvala!
Eto ga, zakon 😀 Kolac je vrh, svi kojibsu ga probali, njih jedno barem 6 su samo vikali mmmmm 🙂
mislim da bih mogla svoje doma za Uskrs počastiti ovom divoticom 🙂 al naravno, moram po dobrom starom običaju pitati dal mogu umjesto pšeničnog ubaciti pirovo brašno? 😀
Pirovo mozes bez problema koristiti bilo gdje gdje se spominje i glatko brasno 🙂 Pirovo brasno je zakon <3
odlično! hvala ti na zlatnom savjetu <3 😉
Svjetski izgleda! Može li onaj margarin s aromom vanilije umjesto maslaca u kreme?
Marko moze, kako da ne 🙂
koje dimenzije je tepsija?
Moja premala ? A uzela sam srednju… ne znam kako cu sad cokoladnu kremu staviti ?
znas li možda kakva bi ispala puding krema kada bih umjesto maslaca stavila kokosovo ulje u istom omjeru?