Puding kolač

Dolcela puding kolač

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 
Imate li doma nekoga tko jako voli puding? Ja imam. Za njih je ovaj kolač pun pogodak, ali baš baš. Uz to, jako je jednostavan, ispadne ga jako puno i ukoliko imate naviku vikendom raditi kolače, ovo je baš jedan takav kolač. Idealan je i kao blagdanski kolač koji u frižideru može stajati nekoliko dana, a da mu se okus uopće ne promijeni. Kako nam se bliži Uskrs, možda ga možete uvrstiti na popis kolača kojim ćete počastiti svoje goste i ukućane.

Što se tiče pudinga, ja sam koristila Dolceline, svi smo doma zaključili da su njihovi pudinzi definitivno najbolji koje možete pronaći u trgovinama. Mislim da se svi slažete samnom, jer koliko vidim, više manje ih svi koristite.

Ovaj puding kolač po želji možda možete ukrasiti kakvim omiljenim keksima, čokoladnim kapljicama, šarenim posipom ili tučenim šlagom. Prilagodite ga prigodi i uživajte.

U slast!

Puding kolač
Jednostavan kremasti kolač za sve ljubitelje pudinga. Umjesto okusa vanilije i čokolade možete kombinirati i druge pudinge po svom ukusu.
Sastojci:
Sastojci za biskvit
Sastojci za žutu kremu
Sastojci za smeđu kremu
Priprema:
Priprema biskvita
  1. Pećnicu upalite da se grije na 180C.
  2. Tepsiju srednje veličine namastite ili obložite papirom za pečenje.
  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  4. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom dok ne postanu pjenasti, zatim im dodajte ulje i mlijeko, izmiksajte, pa dodajte prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Izmiksajte da se spoji.
  5. Posebno izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte ih prvoj smjesi, lagano ih umiješajte pomoću špatule ili drvene kuhače. Nemojte predugo i prenaglo miješati.
  6. Smjesu za biksvit izlijte u tepsiju, lagano poravnajte i stavite peći oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
  7. Vrući pečeni biskvit izbodite drškom od kuhače i napravite puno rupa u koje će krema kasnije ući.
Priprema žute kreme
  1. 7 dcl mlijeka zakuhajte sa šećerom. Puding pomiješajte s preostala 2 dcl mlijeka i ostavite sa strane.
  2. U zakuhano mlijeko dodajte razmućeni puding, miješajte dok se ne zgusne, odnosno dok se puding ne skuha. U vrući skuhani puding dodajte maslac. Maknite s vatre i miješajte dok se maslac ne otopi.
  3. Vruće prelijte preko biskvita, poravnajte, pa zatim pripremite smeđu kremu.
Priprema smeđe kreme
  1. 6 dcl mlijeka zakuhajte sa šećerom. Puding pomiješajte s preostala 2 dcl mlijeka i ostavite sa strane.
  2. U zakuhano mlijeko dodajte razmućeni puding, miješajte dok se ne zgusne, odnosno dok se puding ne skuha. U vrući skuhani puding dodajte maslac. Maknite s vatre i miješajte dok se maslac ne otopi.
  3. Vruće prelijte preko žute kreme, poravnajte i stavite kolač na hlađenje.
  4. Ukrasite po želji.

Share this

Pin

10 komentara

  1. ivana

    e gledam već mjesecima moje pudinge u ormaru i nemam pojma kaj da radim s njima… sad znam! 😀 bit će isprobano very soon, hvala!

  2. Domaćica

    Eto ga, zakon 😀 Kolac je vrh, svi kojibsu ga probali, njih jedno barem 6 su samo vikali mmmmm 🙂

  3. Kris Legner

    mislim da bih mogla svoje doma za Uskrs počastiti ovom divoticom 🙂 al naravno, moram po dobrom starom običaju pitati dal mogu umjesto pšeničnog ubaciti pirovo brašno? 😀

  4. Domaćica

    Pirovo mozes bez problema koristiti bilo gdje gdje se spominje i glatko brasno 🙂 Pirovo brasno je zakon <3

  5. Kris Legner

    odlično! hvala ti na zlatnom savjetu <3 😉

  6. Marko

    Svjetski izgleda! Može li onaj margarin s aromom vanilije umjesto maslaca u kreme?

  7. Domaćica

    Marko moze, kako da ne 🙂

  8. Inga Knežić

    koje dimenzije je tepsija?

  9. Ines

    Moja premala ? A uzela sam srednju… ne znam kako cu sad cokoladnu kremu staviti ?

  10. anushka

    znas li možda kakva bi ispala puding krema kada bih umjesto maslaca stavila kokosovo ulje u istom omjeru?