Slana rolada od špinata ili blitve

rolada od špinata

Slana rolada od špinata mi je jedan od dražih recepata sa špinatom i ovaj recept mi već sto godina stoji zapisan u tekicu, samo nikako da ga lijepo poslikam i ovjekovječim i za blog.

Neki dan sam bila na pijacu pa sam vidjela da ponovno ima blitve, uzela sam svježu i odlučila se da je vrijeme da ju ponovno pripremim za vas. U ovom receptu možete koristiti i smrznuti špinat, samo ga prije morate odmrznuti.

Jako je lako i ovo pripremiti može svatko!

Dobar tek!

Slana rolada od špinata ili blitve
Sastojci:
Sastojci za roladu:
  • 5 jaja
  • 150 g skuhanog i usitnjenog špinata
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 dcl ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • malo soli
Sastojci za nadjev:
  • 300 g krem sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 150 g delikates šunke ili dimceka i sl.
  • sol, papar i začini po želji Pećnicu zagrijte na 180C.
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C.

  2. Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Špinat usitnite u pire pa mu dodajte sve ostale sastojke. Izmiksajte da se spoje.

  4. Smjesu izlijte u veliku tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 10 minuta.

  5. Pečenu roladu skupa s masnim papirom zamotajte u mokru krpu i ostavite ju da se ohladi.

  6. Ohlađenu roladu nadjenite nadjevom koji ste pripremili tako da ste šunku nasjeckali na sitno te joj dodali ostatke sastojke.

  7. Roladu premažite pa ju zarolajte.

  8. Čuvajte u frižideru.

 

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin

4 komentara

  1. Iva

    Pozdrav!
    Da li se posebno izmiksaju BJELANCi,pa UMIJESAju u smjesu sa zumancima,špinatom i ostalim SASTOJCIMa kao u roladi s ajvarom ili se tu sve zajedno miksa odjednom??
    Hvala i lp,
    Iva

  2. Marija

    Pozdrav
    Kako to da ne ide prasak za PECIVO? Da li ce biti nabijeno tijesto bez NJEGA?
    HVala

  3. ako volite možete dodati, može biti samo pjenastije, ja ne stavljam 🙂

  4. sve zajedno 🙂