Slana rolada od špinata mi je jedan od dražih recepata sa špinatom i ovaj recept mi već sto godina stoji zapisan u tekicu, samo nikako da ga lijepo poslikam i ovjekovječim i za blog.
Neki dan sam bila na pijacu pa sam vidjela da ponovno ima blitve, uzela sam svježu i odlučila se da je vrijeme da ju ponovno pripremim za vas. U ovom receptu možete koristiti i smrznuti špinat, samo ga prije morate odmrznuti.
Jako je lako i ovo pripremiti može svatko!
Dobar tek!
- 5 jaja
- 150 g skuhanog i usitnjenog špinata
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 dcl ulja
- 100 g glatkog brašna
- malo soli
- 300 g krem sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 150 g delikates šunke ili dimceka i sl.
- sol, papar i začini po želji Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
-
Špinat usitnite u pire pa mu dodajte sve ostale sastojke. Izmiksajte da se spoje.
-
Smjesu izlijte u veliku tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 10 minuta.
-
Pečenu roladu skupa s masnim papirom zamotajte u mokru krpu i ostavite ju da se ohladi.
-
Ohlađenu roladu nadjenite nadjevom koji ste pripremili tako da ste šunku nasjeckali na sitno te joj dodali ostatke sastojke.
-
Roladu premažite pa ju zarolajte.
-
Čuvajte u frižideru.
Pozdrav!
Da li se posebno izmiksaju BJELANCi,pa UMIJESAju u smjesu sa zumancima,špinatom i ostalim SASTOJCIMa kao u roladi s ajvarom ili se tu sve zajedno miksa odjednom??
Hvala i lp,
Iva
Pozdrav
Kako to da ne ide prasak za PECIVO? Da li ce biti nabijeno tijesto bez NJEGA?
HVala
ako volite možete dodati, može biti samo pjenastije, ja ne stavljam 🙂
sve zajedno 🙂