Sočna torta s kavom i orasima

Torta s kavom i orasima

Ovo nije samo torta s kavom i orasima, ima ovdje i grisa i čokolade. Obožavam torte s grisom, odnosno kada brašno zamijenim njime. Kolači uvijek ispadaju puno sočniji, finiji, mirisniji, drugačiji.

Ja sam koristila orahe u ovom receptu, no vi možete koristiti i pržene lješnjake ili bademe, kao i kombinaciju orašastih plodova. No, meni mljeveni orasi najbolje pašu, lijepo mi se osjete i nekako mi onda cijeli okus torte ima taj jedan retro prizvuk kojeg ste se svi zaželjeli kada ste glasovali oko glavne namirnice za ovaj recept.

Ovo je recept nastao u suradnji s NESCAFÉ Dolce Gusto i ako budete isprobali ovaj recept ovih dana, obavezno ga uslikajte jer vam možda on bude ulazak u jedno darivanje koje vam spremamo na društvenim mrežama.

Bliže se blagdani pa se veselim da se radujemo skupa!

U slast!

Sočna torta s kavom i orasima
Sastojci:
  • 100 g tamne čokolade
  • 140 g maslaca
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 g grisa
  • 260 g mljevenih oraha
  • dva prstohvata soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 dcl mlijeka
Sastojci za preljev:
  • 200 g šećera
  • 2 dcl vode
  • 2 dcl kave
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  2. Kalupu za tortu većeg promjera dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.

  3. U manjem lončiću otopite čokoladu i maslac.

  4. Jaja i šećer pjenasto izmiksajte dok ne pobijele.

  5. Zatim u jaja dodajte otopljenu čokoladu i maslac, gris, mljevene orahe, sol, prašak za pecivo i mlijeko. Sve skupa kratko izmiksajte da se spoji.

  6. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 25-30 minuta.

  7. Tortu je potrebno preliti preljevom. njega ćete napraviti tako da u u lončiću zakuhate vodu i šećer, kuhajte sve dok se šećer ne otopi, zatim u to dodajte skuhanu kavu. Time prelijte tortu. Meni je u nekim kalupima znalo curiti van jer mi kalupi ne drže dobro, nadam se da su vaši kvalitetniji.

  8. Tortu ohladite prije serviranja.

  9. Ukrasite po želji.

Napomena:

Ja sam tortu radila u pola mjere u kalupu promjera 18 cm.

Torta s kavom i orasima

U suradnji s NESCAFÉ Dolce Gusto Hrvatska

Share this

Pin

4 komentara

  1. Danijela Vukov

    sANJA DA li mogu koristiti gris od pira? planiram raditi tortu opet u subotu jer gašpar u nedjelju ima rođendan.

  2. Danijela, čule smo se facebookom, jel bilo sve okej s grisom od pira? 🙂

  3. mONIKA

    dOBAR DAN, ZANIMA ME ŠTO ZNAČI DA STE RADILI U POLA MJERE U KALUPU OD 18CM? dAKLE, OVE SVE MJERE TREBA PREPOLOVITI? hVALA 🙂 NE ZNAM ZAŠTO MI PIŠE SVE VELIKIM SLOVIMA

  4. Tako je,, mjere skroz u pola i kalup 18 cm 🙂