Oni koji me znaju, znaju i da mi je papar omiljen začin, ništa ne prolazi bez njega, u sve ga stavljam. Ne stavljam ga u pića, ali u hranu da. Pizza mi je često skoro crne boje zbog crnog papra. Jedno vrijeme smo koristili i šareni papar koji onako kupite u malim staklenkama, njega volim stavljati u paštete, a onda mi je neki dan došao Zvijezdin paket u kojem je bila majoneza sa zelenim paprom – opće oduševljenje! Odmah sam znala koji recept ću vam napokon pripremiti.
Oni koji me znaju, znaju i da jako volim češnjak, zato si volim sama raditi tartar umak, nigdje nisam probala bolji, najbolji je ovaj domaći koji ja smiksam u blenderu. Recept sam stvorila sasvim slučajno, jedne nedjelje za ručak sam pomiješala sve što sam našla u frižideru i dobila sam svoju dobitnu kombinaciju, možda ju neki školovani kuhar nikada nebi skombinirao, ali ja jesam.
Moj tartar umak je gust, aromatičan, ljutkast, kremast i odličan. Najviše ga jedemo uz pečenu piletinu, doslovno se ‘davimo’ i pokušavamo par sati ne ići među ljude (radi količine češnjaka u umaku).
U receptu vam donosim omjere koji nama odgovaraju, vi se možete poigrati, nešto moje izbaciti, a nešto svoje ubaciti.
Ovu Zvijezdinu majonezu sa zelenim paprom u ovo ljetno doba možete iskoristiti i kao dresing za razne salate ili s njome začiniti pečene, taman svježe, mlade krumpire.
- 70 g krastavaca
- 3 režnja češnjaka
- 1 Zvijezda majoneza sa zelenim paprom
- 1 kiselo vrhnje 180 g
- 1 mliječni namaz ili krem sir poput ABC s vlascem
- dva prstohvata soli
- dva prstohvata crnog mljevenog papra
- dva prstohvata crvene mljevene paprike
-
Sve sastojske staviti u blender i usitniti.
-
Probajte, ukoliko vam nešto fali, dodajte.
-
Poslužiti.
Umjesto majoneze s paprom vi možete koristiti i neki drugi okus po želji.
Ja sam u današnjem tartaru koristila ABC sir s vlascem, ali često znam koristiti samo mliječni namaz.
Količine si možete prilagoditi, nešto izbaciti, nešto ubaciti.