5 stvari zbog kojih volim Beaba Babycook

Beaba babycook

 
Kako me je mnogo mama na instagramu pitalo koliko sam zadovoljna Beabom, odlučila sam prenijeti svoje iskustvo i napisati ovaj članak. Kuhalo sam dobila iz Choconillas butika na isprobavanje bez ikakvih obaveza i ovdje prenosim svoje osobno iskustvo korištenja istog.

Kuhala za djecu proizvode se već kojih 30-ak godina, mislim da je čak Beaba napravila prvo kuhalo na paru za bebe, no nisu uvijek bila popularna među mamama, imam osjećaj da ona svoju popularnost zapravo stječu tek u današnje vrijeme, vrijeme zaposlenih mama i brzog životnog tempa. 

Gledam po sebi koliko mi je lagano skuhati Noi obrok u njemu, bez razmišljanja koje povrće ide na početku, a koje na kraju kuhanja kako ništa nebi bilo prekuhano i izgubilo svoje vitamine i minerale. Inače volim ove aparate koji razmišljaju umjesto mene, zato danas navodim 5 stvari koje su mene očarale kod Beabe i zašto mislim da bi ga svaka mama trebala imati:

 1. Njegova veličina – nije prevelik i svugdje ga mogu ponijeti sa sobom (kad idemo kod bake, uskoro idemo na more..). Vizualno je lijep i uklapa se u svaki prostor, ja sam izabrala sivi, jer je siva moja boja.
 2. Sve je u jednom uređaju – on će skuhati, zblendati, odmrznuti ukoliko treba i kasnije podgrijati. Nema nakuhavanja u loncu, zatim prljanja blendera ili štapnog miksera, čekanja da se nešto odmrzne..
 3. Najduže kuhanje traje 15 minuta i kuhalo zazvoni kada su namirnice skuhane pa ne moram paziti na dužinu kuhanja – voće se u Babycooku kuha 5 minuta, povrće 10 minuta, a meso 15 minuta. Ovo mi je zapravo kod Babycooka najbitnije, za neka jela možete inače potrošiti i do sat vremena, ali uz njega ćete obrok za svoje dijete imati gotov za najviše 15 minuta i to obrok koji je zdrav, pun vitamina i minerala, a čak i vodu od kuhanja možete iskoristiti za kasnije. Kada je skuhano on zvoni pa mi se ne može dogoditi da zaboravim da mi je nešto na peći ili da ne znam koliko se već dugo kuha. On kuha, ja se igram s Noom, ne može bolje. 
 4. Jednostavno pranje – posude se stvarno lagano peru i odlično je to što se oštrica miče pa dodatno olakšava čišćenje. Također ima i indikator pojave kamenca pa se ni o tome ne moram brinuti i provjeravati.
 5. Mogućnost rukovanja jednom rukom – mame koje ovo čitaju, znat će o čemu pričam i zašto je ovo bitno (pokušala sam prikazati na slici da se doista može) 

Ukoliko biste imali dodatnih pitanja slobodno se javite.

mama Sanja

Share this

Pin

10 komentara

 1. Ivana

  Jeste vec spremali meso ili ribu? Savjet koje i kako? Ako je skupa s povrcem da li se povrce stavi kasnije ili? Hvala.

 2. Hej Ivana,
  možeš bilo koje, mi smo još na piletini, ali neke kolegice u njemu normalno kuhaju teletinu i sve, povrće stavljaš odmah s mesom, odjednom, jer je kuha najduže oko 15 minuta pa se zapravo ništa ne prekuha i sve zadrži svoje hranjive vrijednosti, tek nakon 15 minute kuhanja na pari namirnice počinju gubiti važne nutrijente (barem tako kažu neki stručnjaci) pa onda to ispadne taman to 🙂 U njega se samo sve prije kuhanja treba nasjeckati na sitnije i to je to 🙂

 3. Martina Razum Arapović

  Lp, u vezi babycooka. je li se vama zamutila plastika, ona posuda u kojoj se KUHA? Ne mogu nikako dobiti kad se osusi da je prozirna. Hvala

 4. Draga Martina, koliko me sjećanje služi ona je 2017. i bila nekako mutnjikava (ona u koju idu namirnice), nije bila prozirna, ne znam jesu li mijenjali nešto u proizvodnji danas, ali ako vam nije kako bi trebala biti možda da probate reklamirati pa vidjeti s trgovinom do čega je točno?

 5. Natasa

  Ako mi mozete pomoci vezano za kolicinu povrca koje treba skuhati-bebi bi dala kao prvi obrok mrkvicu i stoga mi je potrebna mala pomoc koliko skuhati mrkvica kako bi i tekstura namirnice bila prihvatljiva za bebu.
  Unaprijed hvala-
  Lp, natasa

 6. Natasa

  Zaboravila sam napomenuti da imam isto kuhalo.
  Lp
  Natasa

 7. Ana

  Pozdrav, gde ima da se kupi samo lonce, nase je nazalost polomljeno.

 8. Jelena

  Bok, gdje ima kupiti posuDu koja se koristi za odmrzavanje hrane?
  Lp

 9. Ja sam tada sve uzimala u Chonillas, mislim da imaju i danas 🙂

 10. Nevena

  Zdravo, mene interesuje kako da znam koliko ml vode da naspem u aparat za razlicite namirnice?