Buket od lizaljki

Volim ovakve poklone – kao stvoreni su za male, ali i za velike. Moj je rađen za nećaka koji ima samo dvije godine, no on se je jednako obradovao kao i prijateljica koja ga je dobila za svoju diplomu. Već vas mnogo zna za ovo, no za one koji ne znaju evo kratkog ‘Uradi sam’ posta.

Treba vam:

 • kugla stiropora (ovo potražite po hoby shopovima, cvjećarnama, offertisimi..)
 • ukrasna cvjetna teglica
 • paket lizaljki ili oko 30 komada ako ćete kupovati pojedinačno
 • ukrasne trake po želji

Par savjeta:

 • Moj prvi savjet je da prvo pronađete kuglu stiropora, pa s njom kupujete teglicu. Zato što kugla treba lijepo i čvrsto sjesti u teglicu kao na ovoj slici. Ako previše utone, vaš buket neće dobiti ‘Wow’ efekt, već će izgledati kao da mu nešto fali. Tako sam i ja, uzela kuglu sa sobom i po trgovinama.
 • Druga stvar su lizaljke, zavisno o veličini kugle varirati će i njihov broj. Moja kugla je mala i takva mi je ljepša. Na nju je stalo oko 34 lizaljke. Također, pri kupnji pokušajte paziti na to da drška lizaljke bude čvrsta, ove iz Lidla se nisu pokazale kao dobar izbor jer se drška pri ubodu u stiropor savijala.

Postupak:

 1. Kuglu dobro učvrstite u teglicu.
 2. Lizaljke počnite bosti od vrha kugle. Bodite ih gusto jednu pored druge.
 3. Kada završite, po želji napravite mašnu oko buketa, zataknite neko pismo s porukom i uputite se prema onom za koga ste ovaj buket složili.

Uživajte!

_
Sanja

Share this

Pin

3 komentara

 1. Jako slatko! Super ideja! 🙂

 2. Baš kreativno.
  Slažem se da ni mi odrasli ne bi imali ništa protiv ovakvih slatkih poklona.
  Ja bi htjela napraviti buket od muffina, moram isto potražiti malo kako se radi da to isprobam napokon 🙂

 3. Luna

  Super ideja!
  već duže vremena se bavim izradom svega i svačega. Gdje nabavljate materijale za izradu?
  Ja svoje većinom nabavljam u BauWelt-u, samo ih nažalost nema u Zagrebu. AL isplati se potegnut do Siska ili Varaždina zbog povoljnih cijena, ako Vas zanima ovdje možete nać njihove proizvode https://ekatalog.hr/bauwelt-katalog/